FK Clubteams Jeugd

Maandag 23 Maart was het weer zover, het FK Clubteams voor de jeugd. Met 10 jeugdspelers had de combinatie Mid-Fryslân/Heerenveen een D en C Team en speelde ene Jelmer Steenstra mee in het AB Team van Opsterland. Omdat zo ongeveer elke standaard jeugdbegeleider niet aanwezig kon zijn (iets onbelangrijks in Emmeloord ofzo) mocht Erwin Koning (Ik dus) als Jeugdbegeleider mee, wat natuurlijk zeer succesvol verlopen is.

In de D Poule mocht het viertal Janko, Wisse, Stefan en Germ met een vrije ronde beginnen. Na een 4-0 Nederlaag tegen het sterke Opsterland 1 in de 2e ronde leek het team wakker te worden om de 3e ronde met 3-1 van Sneek 2 te winnen, enkel Wisse wist zijn partij niet te winnen. De 4e ronde mochten de heren aantreden tegen Sneek 1, dat ook dit een erg sterk team was bleek wel uit de 4 verloren partijen in deze ronde. Gelukkig werd de 5e ronde weer mooi gewonnen, ditmaal van Opsterland 2 met 4-0. Met deze resultaten behaalde het D Team een mooie 3e plaats.

Het C Team, bestaande uit debutant Joey Speel, Lammert de Vos, Piter Vellinga, Erben Hof en Femke Koning mochten middels een dubbel Huttonsysteem allemaal chaotisch door elkaar spelen, dit omdat er maar 3 teams waren. De eerste ronde was Joey reserve en kon hij mooi alvast het spel van zijn tegenstanders bekijken. Helaas werden wel 3 van de 4 borden verloren, enkel Femke wist haar partij te winnen. Ook de 2e ronde, met Piter als reserve, werd duidelijk dat het een sterke poule was, er werd met 4-0 verloren. De ronde daarna wist Femke een overwinning binnen te halen, Lammert keurig gelijk te spelen (al had er misschien zelfs meer in gezeten) en werd op de andere 2 borden door Piter en Joey verloren. De 4e en laatste ronde wist met Lammert als reserve, enkel Erben zijn partij te winnen. Bij de prijsuitreiking bleek deze Mid-Fryslân/Heerenveen combinatie een 2e plaats te behalen, maar of dit ook correct is is de vraag.

Dan was er nog enkel Jelmer Steenstra die in de AB Poule meespeelde op bord 3 van het Opsterland Team. Op dit derde bord wist hij al zijn 3 partijen te winnen, een erg fraai resultaat. Helaas voor Jelmer werd hij wel vlak voor het toernooi zwaar ingemaakt door Joey en kan hij dus niet zeggen dat hij een 100% score heeft neergezet. Het opsterland team werd mede dankzij de inspanningen van Jelmer nog bijna gedeeld eerste, alleen kwamen ze daar uiteindelijk net 1 bordpunt voor tekort.

2 reacties

  1. Hallo Erwin,
    Jouw suggestie dat de tweede plaats van het C-team mogelijk niet correct is, klopt. Het team van JSC Opsterland won met 3-1 van Mid Fryslân en zij krijgen alsnog hun welverdiende medaille toegestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *