Facebook

Jan-Lodewijk Boonstra
Jan-Lodewijk Boonstra2 days ago
Het tweede van SSV Mid-Fryslân liet zich gister niet weerhouden door het slechte weer en reisde af naar Leeuwarden. Hier mochten we het opnemen tegen SC Leeuwarden 2 dat met 100 ratingpunten verschil toch wel favoriet was. Geart-Jacob de Jong & Menno Steenstra wisten beiden een remise uit het vuur te slepen. Erwin en Ik wonnen. Trevin Nettinga, Thomas Douma & Julian Frijlink moesten het punt aan hun tegenstander laten, stand op dat moment 4-3, met alle druk op zijn schouders wist onze (eerste keer) invaller Janko Eelsingh koelbloedig de winst naar zich toe te trekken en zo een wedstrijdpunt winst te behalen voor MF2. Janko mag wat mij betreft vaker mee!
Jan-Lodewijk Boonstra
Jan-Lodewijk Boonstra2 weeks ago
Gisteravond werd er weer geschaakt. Voor de beker kwam de Donger op bezoek in de Kromme Knilles, Mid Fryslân trad aan met Frank Schuurmans, Sipke de Schiffart, Peter Koning en Geert van der Velde. De reguliere partijen eindigden in een 2-2 gelijkspel, waarbij een lichte voorsprong werd genomen door de Donger omdat Frank op bord 1 verloor en Peter wist te winnen op bord 3, de overige twee partijen eindigden in een gelijkspel. Hierna werd er overgegaan op Blitz partijen (5|0). Nadat Geert er ietwat onfortuinlijk afging en Peter de stand weer op gelijke hoogte bracht, wisten zowel Frank als Sipke hun partij geen goed vervolg te geven en gingen ze er beiden af. De Donger bekert dus door.

Intern werd er ook gespeeld, voorzitter Geart-Jacob de Jong maakte tegen Maurice Brenkman geen fouten en won na een mooie aanvallende partij. Jeroen Sparenberg die van tevoren al aangaf liever te gaan snelschaken mocht het met de witte stukken tegen mij laten zien. Nadat ik nogal knullig uit de start blokken kwam, was het in het middenspel redelijk gelijkwaardig, toen Jeroen een remise aanbood kon ik niet anders dan accepteren. Thomas Douma & Jelmer Steenstra besloten ook de punten te delen, alhoewel ik begreep van Thomas dat laatstgenoemde wel iets beter stond. Johnny Visser & Menno Steenstra speelden de langste partij van de avond, na erg veel tactische bewegingen wist de in vorm verkerende Menno zijn ongeslagen status weer aan te vullen met een extra overwinning.
Albert Hassing
Albert Hassing3 weeks ago
Witte Herbergh
Wanneer
za 16. dec 2017 09:45 – 17:00 Waar
Súd 15, 8711 CR Workum
Jan-Lodewijk Boonstra
Jan-Lodewijk Boonstra4 weeks ago
Vanavond wordt er weer geschaakt op de club, helaas ben ik daar zelf niet bij aanwezig. Ik hoop de rest natuurlijk wel!

MF3 speelt daarnaast een thuiswedstrijd tegen Sneek 3, MF 4 gaat vanavond op bezoek bij DSC Drachten 4.

Voor de mensen die het nog niet gelezen hadden (lijkt me onmogelijk, want het is ondertussen ons best gelezen verslag op de website), MF2 speelde een wedstrijd tegen SC Leeuwarden 1. Onze voorzitter Geart-Jacob de Jong schreef er een mooi verslag over dat je via onderstaande link kunt lezen! Er wordt daar ook doorgelinkt naar de ietwat eigenaardige verslagen van SCL zelf.
Albert Hassing
Albert Hassing1 month ago