1 December: Pakjesavond

Erwin Koning – Siard Eijzenga  0 – 1

Erwin opende net als zijn vader vaak doet met F4. Siard, die hierdoor vaker tegen deze opening speelt, opende in het siciliaans. Hierdoor ontstond een gespiegelde partij, die in eerste opzicht beter uitpakte voor Erwin. Siard bleef rustig verdedigen en wachtte op een aanval van Erwin. Die leek zonder plan te zitten, waardoor Siard de mogelijkheid kreeg om zijn eigen spel te spelen. Een kleine misrekening door een penning kostte Erwin een pion en de stelling. Het hele veld lag voor Siard open die hier gebruik van wist te maken.

Thomas Douma – JohnnyVisser  ½- ½

Lange tijd kwam Johnny onder zware druk te staan maar gelukkig bleef hij kalm in de storm. In het eindspel kwam het weer gelijkwaardig  te staan en liet hij Thomas maar komen. Na een slopend eindspel werd het uiteindelijk remise .

Julian Frijlink – Geart Jacob de Jong 1 – 0

Wit opende met g3, dit ging langzaam over in een birds-eye variant. Na de opening besloot wit een pion op te schuiven om zo de koningskant op te drukken, maar deze pion kon worden geslagen en ging dus verloren, hiermee kwam zwart een pion op voorsprong. Even later gaf wit een paard weg en stortte de stelling in. Na een aantal zetten wist wit de dreiging op de koningstelling van zwart te verhogen en matdreiging te veroorzaken. Even later geeft zwart zijn dame weg en besluit een aantal zetten later op te geven.

Janko Eelsingh – Ymco Leijenaar    0 – 1

Janko kwam in het middenspel een pion voor. Dit opende de weg voor Ymco richting de witte koning. Door belangrijke stukken van wit af te ruilen tegen minder belangrijke stukken van zwart kwam de witte koning nog verder in gevaar. Echte bij het naspelen van de partij bleek een andere paard zet van wit, een hoop problemen te voorkomen en zwart het moeilijk te maken. Zo ging het niet. Janko speelde het andere paard en verloor hierdoor zijn dame.

Janko vroeg of hij de partij mocht opgeven, Ymco ging hiermee akkoord. Daarna de partij nagespeeld met de juiste paard zet en toen won Janko de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *