3e zege voor MF2

Menno Steenstra – Marten van Asperen 0 – 1

Totdat de eerste stukken werder geruild had Menno het initiatief en zette hij Marten flink onder druk, een sterke opening van Menno. De ruil, ingezet door Menno, bleek nadelig voor hem te zijn en Marten kwam met een sterkere stelling uit de strijd. Dit initiatief wist hij vast te houden tot het eind van de partij, en kon 2 pionnen voorkomen waardoor het spel was gespeeld.

 

Mart Bron – Julian Frijlink 0.5-0.5

Als opening werd de classical Dutch defence gespeeld, na de opening zag zwart een aanval over het hoofd en werd in plaats daarvan door wit de aanval ingezet. Door een verkeerde afruil kwam zwart uiteindelijk 2 pionnen achter te staan. Doordat er lopers aan beide kanten op verschillende kleuren stonden en er verder niet veel uit te halen viel, is er besloten er gelijkspel van te maken.

 

Klaas Jaap Soeten – Anton Bakhuijsen 1-0

In de eerste 10 zetten ging Bakhuijsen dik in de verdediging. Soeten viel hard aan en ruilde een loper voor 2 pionnen en maakte daarbij een gat in zijn koningstelling. Alleen had Bakhuijsen een heel vervelend paard en kon daarbij samen met een loper de boel 47 zetten in leven houden. Toen was er geen licht meer aan het einde van de tunnel en gaf op. KJ Soeten wint!

 

Wim Bonnee – Geart-Jacob de Jong 0-1

Een gelijk opgaande opening, maar in het middenspel plaatste Geart-Jacob zijn stukken op strategische velden met een constante dreiging van een vorkje op de torens van wit met ook nog een schaakje erin en dan ook nog een penning dwars over het bord! Dit werd wit te veel, Geart-Jacob won een kwaliteit en snoepte ook nog met een tussenschaakje een extra pionnetje. Hierna moest het nog even uitgespeeld worden maar deze missie werd door Geart-Jacob koelbleodig uitgevoerd. Met drie vrij pionnen voor zwart gaf wit op. Hiermee werd de derde overwinning op rij binnengesleept!

 

Trevin Nettinga – Klaas Meijeren 0,5-0,5

Trevin kwam niet lekker uit de opening maar verder ging het wel gelijk op, aan beide kanten waren er kansen.

Werd al snel veel afgeruild, Trevin stond 2 pionnen achter door een paarden offer van de tegenstander. Daarna kwam er eeuwig schaak op het bord door de tegenstander. Trevin kon nog wel toren tegen paard ruilen en daardoor 2 pionnen achter te komen staan.

Maar remise leek toch de beste oplossing.

 

Peter Weijs – Thomas Douma 0.5-0.5

Een partij waar je eigenlijk niet over kan schrijven. Alhoewel, misschien over de opening. Nadat wit opende met e4 en zwart antwoordde met e6 ging wit met f4 naar het koningsgambiet!? Thomas snapte er niks van maar zag ook geen gevaar. Hij vervolgde zijn opening zoals gepland. Na veel afruilen bleef er weinig anders over dan een remise.

 

Erwin Koning – Leendert Plat 1-0

Na een opening waar Erwin iets beter uit leek te komen was hij iets te snel met het doorschuiven van een pion waardoor Zwart druk kon gaan zetten. Wit wist er nog net uit te komen, maar toen hij dacht het ergste achter zich te hebben zag hij wat dingen over het hoofd waardoor eerst een pion, daarna een kwaliteit en vervolgens nog een pion sneuvelde. Leendert dacht vervolgens mooi mat te zetten, maar een matdreiging van wit voorkwam dat, door deze matdreiging kon Erwin via wat schaakjes en een dubbele aanval een Dame winnen waarna hij het rustig uit kon spelen.

Jurjen Dedden – Stefan Krist 0-1

Tot zet 14 zetten beide spelers elkaars koningsstelling onder druk, Jurjen voelde de druk als eerste, en begon terug te trekken. Waarop stefan dwars door zijn verdediging hakte. 0-1.

 

Met 0verwinningen van Stefan, Geart Jacob, Klaas Jaap en Erwin, remises van Trevin, Thomas en Julian en een nederlaag van Menno was de uiteindelijke uitslag 5.5-2.5. Door deze grootste overwinning van het seizoen gaat MF2 nu solo aan kop, 2 matchpunten los van de nummer 2. Ook hebben Klaas Jaap en Stefan nog een 100% score, zullen ze deze vast kunnen houden?

 

Naast deze mooie overwinning van het 2e werden er ook enkele interne partijen gespeeld, de strijd tussen Peter en Peter eindigde in een remise en de partij tussen Janko en Derk deed dat ook. Ymco wist te winnen van Maurice, al is Maurice met de opgedane kennis natuurlijk de echte winnaar en Jesper wist te winnen van Johnny, gelukkig is over deze laatste partij wel een stukje geschreven.

 

Johnny Visser – Jesper van der Heide 0-1

Nadat Jesper al weken niet meer geschaakt heeft, ging hij weer eens meedoen, en dit maal tegen Johnny. Johnny begon met e4, waarop Jesper iets nieuws voor hem wou proberen. Hij antwoordde met d5. Na wat zetten, drukte Johnny veel op Jesper’s centrum. Johnny stond aanvallend opgesteld. Bij de 10e zet, ging Jesper Johnny’s aanval blokkeren en gelijk zette hij een gevaarlijke zet op. Bij de 13e wist Johnny geen uitweg meer en gaf op.

 

1 reactie

  1. Wat een mooie prestatie van Team 2 ! Wat zou het verdiend zijn als deze reeks wordt voortgezet en jullie voor het kampioenschap mogen gaan. En dan die Soeten, met zijn 3 uit 3 de beste speler van de 2e klasse B …… geweldig !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *