Damegambiet

Johnny Visser – Derk Brom 0-1
Beide spelers speelden sterk maar Johnny kwam klem te staan en dat koste hem een paard.
Toen ging het snel bergafwaarts en kwam Derk 2 lopers voor te staan en Johnny gaf het op.

Geart Jacob de Jong – Ymco Leyenaar 0-1
Na een damegambiet opening deed Geart Jacob de lange rokade. Zijn koning werd slechts beschermd door zijn vrouw. Zwart gooide de beuk erin en de witte vrouw kon haar man niet meer redden.

Siard Eijzenga – Peter Koning 0 – 1
Op zich een goede partij van beide kanten. Maar Peter had zijn stelling toch op bijzondere wijze beter in elkaar zitten dan Siard, en pakte het initiatief. Tot Siard met Dame naar c3 een onverwachte mataanval dreigde. Peter was even bang dat hij alsnog de partij weggaf, maar kwam er wonderwel nog beter uit. Daarna ging Siard sneller spelen en gaf stukje bij beetje de partij aan Peter.

Jeroen Sparenberg – Peter de Jong 0-1
De vaste opening tussen de beide mannen kwam weer op het bord. Het is dan afwachten wie als eerste afwijkt van de remise variant. Deze keer week Jeroen af en haalde toen twee verschillende varianten door elkaar. Dat kostte al snel een pion, en er kon niet meer gerokeerd worden. Dat bleef de hele partij een last. Daarna dacht Jeroen nog te licht over een loper zet van zwart. Peter bood wat te drinken aan, dat vond Jeroen zo aardig dat hij direct ook maar de partij opgaf. In de analyse bleek het toch iets te vroeg te zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *