De Konings spelen remise!

Johnny Visser– Siard Eijzenga 0-1
Johnny in de aanval met wit ruilde al snel veel stukken met Siard af.
Siard zijn loper stond echter in een betere positie, waardoor hij een pion kon winnen. Met een pion meer en zijn stukken in een betere positie kon Siard de druk extra opvoeren. Johnny zag geen mogelijkheid meer om zijn stelling te blijven verdedigen en moest nog een pion weggeven. Tot overmaat van ramp gaf hij hierna ook nog een toren weg en besloot hierna op te geven.

AndréTanis – Jorik Offermans 1-0
Een rustige opening en voorzichtig gemanoeuvreer bracht pas op de 10e zet een loperruil. André stond in het centrum iets beter. Wit rokeerde kort en zwart lang. Toen speelde Jorik zijn centrumpion op; d5. Dat had hij beter niet kunnen doen. Het leverde wit pionwinst op en plotseling kwamen alle stukken van André tot zijn recht. De zwarte koning bleek kwetsbaar en Jorik kon kwaliteitsverlies door een paardvork op de koning en een toren niet voorkomen. Toen wit met zijn twee paarden een toren en de dame een mataanval kon opzetten was het snel uit.
Menno Steenstra – Derk Brom 1-0
De opening verliep rustig en al snel stond er een hele rare stelling op het bord. De stelling was gelijk en Derk besloot te gaan rokeren om zijn koning veilig te zetten. Dit deed hij helaas een zet te vroeg waardoor hij een pion verloor. Door het verlies van deze pion had Menno ook een iets betere stelling. Derk dacht op een gegeven moment een pion terug te winnen, dit liep uit op nog 2 pionnen verlies voor Derk door een creatieve aanval van Menno. Met een voorsprong van 3 pionnen wist Menno een aantal stukken af te ruilen. Niet veel later zag Derk het erg somber in en gaf hij op.

Ymco Leijenaar – Peter de Jong remise
Ymco speelde de opening beter dan Peter, en kwam daarom beter te staan. Na wat ruilen over en weer stond Ymco een boertje voor.
Na nog een aantal zetten verspeelde Peter nog een boer. Zijn enige kans was de activiteit van de overgebleven stukken. Om uit de dreiging te komen zette Ymco zijn Koning op Hendrik 1 en juist dat gaf Peter de kans om middels het offeren van een kasteel naar eeuwig schaak te vluchten en op die manier toch nog een halfje te grijpen.

Peter Koning – Erwin Koning remise
Een mooie partij tussen vader en zoon Koning, met vader als koploper van de competitie, zoon als uitdagend aanstormend talent. Een gelijkwaardige stelling ontstond waarin Peter wel initiatief had en mooie aanvallende zetten deed. Een (schijn)offer van een Paard leek wel gevaarlijk, maar Erwin kon het allemaal gelijk houden. Na veel afruilen kwam er een complex eindspel op het bord, waarin Peter een pion voorkwam, een Toren tegen een Loper en pion offerde en leek op de overwinning af te gaan. Echter Erwin dreigde hetzelfde tegenoffer te doen, en een wel heel bijzondere stelling kwam tevoorschijn. Peter moest uiteindelijk zijn Loper ruilen voor een pion van Erwin die promoveerde, en nog gekker kwam een stelling van 3 vrijpionnen van Peter tegen een Toren van Erwin. Beide heren kwamen er niet uit, zonde om de partij een in fouten te laten eindigen, en een fraaie remise was het resultaat. Een prachtig resultaat voor zoon Erwin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *