Debutant wint eerste partij

Rob Anthonijsz – Erwin Koning 0 – 1

Al vrij snel werden de eerste stukken afgeruild en begon Rob een gevaarlijke aanval. Helaas voor Rob had Erwin de aanval al vrij snel door en het bleek vrij gemakkelijk verdedigbaar en dus kon Erwin in de aanval. Na wat afruilen en een gemiste overwinningskans van Erwin bleven er maar een paar stukken over waarna Erwin vrij gauw kon promoveren en de overwinning binnen kon halen.

Menno Steenstra – Johnny Visser 0-1

Menno begon al snel met aanvallen maar kwam niet door. Door goed te verdedigen en af te wachten op een kans schaakte Johnny rustig verder. En die kwam, eerst viel pion 1 en daarna 2 en 3 daarna was het sprinten met 2 pionnen die konden promoveren en Menno gaf op.

Stefan Krist- Jesper van der Heide 1-0

Jesper ging nu eens beter nadenken, maar maakte een paar fouten. Maar Stefan corrigeerde Jesper af en toe en kon het spel weer verder. Jesper haalde een listige list uit en Stefan schrok even. Maar Stefan liet het er niet bij zitten en ging meer druk zetten. Daarmee kwam Jesper 2 pionnen achter en zijn opstelling stond niet flexibel. En Jesper gaf op.

Ymco Leijenaar – Peter de Jong 0-1

Tijdens het debuut van Peter in de interne van MF mocht hij het laten zien tegen Ymco. Het werd een partij van penningen en röntgen aanvallen over en weer. Uiteindelijk kon Peter na een tussenschaakje een Loper slaan. Dat verschil kwam niet meer terug. Na een Torenoffer van wit dreigde mat op de achterste rij en was het over.

Siard Eijzinga – Jeroen Sparenberg 0-1

Nadat Siard het in de opening rustig aan wou doen, kon Jeroen ook in deze partij de aanval opzetten. Geholpen door een onhandige paardzet van Siard, waardoor hij ook een paard verloor, mocht Jeroen beginnen met puinruimen. Zonder verdere stukken op het bord was de enkele loper van Jeroen niet te stoppen waarna Siard opgaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *