Diploma succes bij jeugd S.S.V. Mid Fryslân

Het is weer een mooi seizoen geweest voor de jeugd in Akkrum en omstreken. Niet alleen kwam er een record aantal deelnemers naar het eigen Jan Soeten Jeugdschaaktoernooi, het aantal deelnemers uit Akkrum was verbazingwekkend. Dit kwam vooral dankzij Gezina Koning met haar schaak lessen voor de BSO in Akkrum.

Dankzij een speciale regeling mochten 6 deelnemers van het BSO schaken ook meedoen met het diploma schaken. Onder toeziend oog van diplomaconsult Eppie Bergsma en natuurlijk juf Gezina ging het zeer voortvarend met het invullen van de opgaves. Uiteindelijk ging het dusdanig goed dat alle BSO schakers met een lekker zakje snoepgoed en een verdiend stap 1 diploma naar huis mochten.

Ook vanuit de club waren er 5 kandidaten voor stap 1 onder leiding van Erwin Koning. In het begin van het seizoen begonnen Anouk en Nika in stap 1 waarna Anouk dusdanig snel door om les te krijgen in stap 2. Gedurende het seizoen kwamen daar Tijmen en Carlo bij al maakten zij ook vrij snel de overstap naar stap 2. Tenslotte begon slechts een paar weken geleden Jildou met les volgen en toch ging iedereen voor hetzelfde stap 1 diploma. Dankzij Erwin zijn lessen wist Jildou een zeer goed cijfer, haalde Nika een topcijfer en probeerden Anouk, Carlo en Tijmen een recordtijd te zetten voor hoeveel tijd nodig was voor het examen. Allen slaagden met als baas boven baas Tijmen als enige 10.
Medailles voor hun prestaties in de interne competitie waren voor Nika en Anouk.

Erg ingewikkeld werd het met stap 3 voor Damian en Rick. Met een bijna crisis plan van trainer Jeroen Sparenberg moest er nog flink gestudeerd worden om het diploma te kunnen halen. De inzet was niet voor niets, Damian wist een fraaie 6 te halen en Rick schoot zelfs door tot een 7,5 waardoor beide zeer verdiend hun diploma in ontvangst mochten nemen.
In de competitie wist Damian toch een stuk beter te presteren, met een algehele 3de plek kreeg hij de medaille voor stap 3.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door schaker en kalligrafeerder Maurice Brenkman. Na eerst te slagen voor zijn stap 2 diploma moest hij gelijk aan het werk om alle namen en mooie cijfers op de diploma’s te schrijven. Gelukkig ging het allemaal voortreffelijk en kon zagen de diploma’s er idem dito uit

Helaas ontbrak de stap 4 afdeling wie les kreeg van Geart Jacob de Jong. Rutger en Stefan waren beide afwezig waardoor er niet voor stap 4 of hoger werd geschaakt. Ook de kampioenschapsbeker kon nog niet worden uitgereikt maar gelukkig wordt nog de beker uitgereikt aan de nieuwe kampioen Rutger Timmerman, bij deze van harte gefeliciteerd!

Daarmee kwam er niet alleen een einde aan de schaakavond maar ook aan het seizoen voor de jeugd. Natuurlijk zien we graag zo veel mogelijk schaakliefhebbers terug in het nieuwe seizoen 2016/2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *