DSC 3 – Mid-Fryslân 3

Afgelopen Maandag was het alweer tijd voor de 2de ronde van de externe competitie van Mid-Fryslân 3. Dit maal mochten Jesper, Thomas, Erwin en Menno afreizen naar drachten voor hun ontmoeting met DSC 3. Deze wedstrijd is geëindigd in een 1.5-2.5 overwinning voor Mid-Fryslân.

 

Bord 1: Berend Brouwer – Jesper van der Heide 1-0

Jesper zat voor de eerste keer aan tafel 1. Er was hoge druk en Jesper begon rustig aan zijn partij, de opening ging goed en gaf veel druk. Zoals gewoonlijk kreeg Jesper twee keuzes om 1 stuk te slaan en koos ook dit keer weer de verkeerde keuze, waardoor het heel moeilijk werd voor Jesper. Na 30 zetten resulteerde dit ook in een 1-0 nederlaag voor Jesper.

Bord 2: Ad van der Beek – Thomas Douma 0-1

Een hele spannende partij. Beide partijen begonnen goed en bouwden een degelijke stelling op. Nadat dit gebeurd was werd er over en weer druk gezet. Dit leidde tot veel spanning op het bord. Thomas dreigde mat in een. Ad zag de dubbele aanval over het hoofd en verloor een loper, Na nog wat afruilen gaf Ad ook op. Een keurige 0-1 overwinning voor Thomas.

Bord 3: Rieteke Otten – Erwin Koning 0-1

Een lange en leuke partij tussen Rieteke Otten, voorzitster van DSC en Erwin Koning, zoon van de voorzitter van Mid-Fryslân. Na een lange tijd foutloos spel aan beide kanten wist Erwin in het middenspel 2 pionnen te winnen en na verder een hoop afruilen stond Erwin duidelijk sterker. In het eindspel verloor Erwin nog een pion, maar kon hij ook door middel van een dubbele aanval nog een Loper winnen waarna Rieteke ook opgaf. Ook een 0-1 overwinning voor Erwin.

Albert Jan Meijer – Menno Steenstra 0.5-0.5

Een zeer spannende partij. Menno kwam door een goede zet een kwaliteit voor. Menno zag een aantal leuke aanvallen over het hoofd en uiteindelijk gaf Menno een stuk weg en een aantal zetten later bood Albert Jan remise aan en Menno accepteerde dit natuurlijk meteen aangezien dat winst op zou leveren voor het team. Een zeer belangrijk half puntje voor Menno.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *