Durf en durf

Appie Kamstra – Derk Brom 0-1

Derk had na de opening het loperpaar, Appie 2 paarden. Derk zette tegen beter weten in zijn pionnenstelling vast waardoor het loperpaar niet tot zijn recht kwam. In een overmoedige bui opende Appie de pionnenstelling waardoor er geen verweer was tegen de lopers van Derk.

Jorik Offermans – Menno Steenstra 0-1

Na een standaard opening kwam Menno net iets beter uit de stelling. Na ongeveer 15 zetten gaf Jorik in een overmoedige bui een stuk weg. Menno wist dit goed uit te spelen door een aantal extra pionnen te slaan en vervolgens Jorik mat te zetten. Johnny Visser-Jesper van der Heide 1-0 Jesper had weer een goede opening waar hij Johnny mee aan het denken zet. En gaf veel druk in het centrum. Maar na de 18e zet. Maakte Jesper gewoonlijk een fout, waarmee Johnny profiteerde en Jesper later opgaf.

Jeroen Sparenberg – Thomas Douma 1-0

Met durf en durf kwam Thomas na de opening in een zeer gelijkwaardige stelling terecht. Met precieze zetten moest Jeroen een kleine opening forceren wat uiteindelijk een pion winst opleverde. De tegendruk van Thomas kwam snel en effectief waardoor de remise kansen aanwezig bleven. In het verre eindspel wou Thomas toch een grapje uithalen wat door een onoplettend moment een stuk en de partij verloor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *