Een avond vol verrassingen

Erwin Koning – Janko Eelsing 1-0

Dat Janko een van de aanstormende talenten bij Mid Fryslan is mocht al wel blijken, kijkend naar het aantal gespeelde partijen in de interne en externe seniorencompetitie en de bijbehorende resultaten. Ook deze avond bleek dat Janko erg scherp is en zijn lessen goed gebruikt. Door met een loper in te slaan op h3 wist hij Erwin volledig te verrassen, het doorslaan op g2 bleek echter wat minder goed te zijn en dit koste hem een kwaliteit tegen een pion. Zelfs met deze lichte achterstand wist hij het wit nog flink lastig te maken, hij kwam zelfs nog mooi onder een penning uit middels een matdreiging. Nadat in het eindspel een pionnetje sneuvelde waarna Erwin kon promoveren was het echter verloren. Desalniettemin een mooie partij voor Janko, ondanks het verlies.

 

Julian Frijlink – Johnny Visser 1-0

Als opening werd Deens gespeeld, overgaand naar een variant van de birds-eye opening. Zwart besloot vrij snel om aan de koningskant te rokeren en viel met pionnen het centrum aan. Wit rokeerde even later aan de dames kant en richtte zijn stukken naar de koningskant van zwart.  Er kwam steeds meer druk te staan op de zwarte koningsstelling en na een aantal stukken afgeruild te hebben, kon zwart een pion winst halen, maar kwam daarna vast te staan. Op ten duur kon de koningin van zwart geen kant meer op en Johnny besloot op te geven.

 

Maurice Brenkman – Derk Brom    0-1

Na een fatsoenlijke opening van beiden, zag Derk een ongedekt paard, dacht hij. Met de dame zette hij schaak en sloeg op de volgende zet het “ongedekte paard”. Groot was zijn verbazing toen Maurice hierna de dame met zijn dame sloeg. Derk liet zich echter door deze tegenslag niet ontmoedigen; rukte met 3 pionnen op tot vlak voor de Koning van Maurice. Maar Maurice zat ondertussen ook niet stil en bewerkstelligde 2 matdreigingen. Toch won Derk door mat met een geniepige loperzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *