Een goed begin is en blijft het halve werk

Ymco Leyenaar – Jeroen Sparenberg 0,5-0,5 Door een vlotte ontwikkeling van beide spelers kwamen er al snel verschillende grappen en grollen in de stelling. Omdat beide goed op zaten te letten bleef het bij dreigingen en werd er niets concreet. Er kon een eindspel gespeeld worden waarbij iemand een miniem voordeel had. Ze besloten echter de vrede te tekenen en de energie te bewaren voor de externe strijd tegen Sneek de volgende dag.

Erwin Koning – Frans Lagerwaard 1-0
De langste partij van de avond was ook zeker wel een spannende partij, Frans kwam een pion voor en na een hoop afruilen kon hij ook een 2e pion winnen. In het eindspel was het 6 pionnen, een toren en een loper van zwart tegen 4 pionnen, een toren en een paard van wit. Erwin kon zwart afhouden tot Frans een fout maakte en Wit een loper kon winnen. Hierna kon Erwin druk zetten en gaf Frans, nog steeds balend van het weggegeven stuk, op.

Menno Steenstra – Julian Freijlink  1-0
De uitermate slechte opening van Julian zorgde voor een mat na 6 zetten voor Menno. Menno vond deze partij niet enerverend genoeg en liet Julian z’n laatste zet terug zetten. Dit maakte de partij niet veel spannender want Julian zijn stelling was al zo slecht door zijn eerste 6 zetten. Er was nog 1 spannen moment voor Menno in deze partij. Dat was toen Menno per ongeluk zijn dame in liet staan en Julian deze na veel zweet van Menno per ongeluk niet sloeg. na deze eerste 9 zetten sloegen Julian en Menno allebei even flink op hun hoofd. en de rest van de partij werd er wel goed geschaakt maar door de in het begin al opgelopen achterstand wist Menno te winnen.

Johnny Visser – Geart Jacob de Jong 0-1
In de opening ging het mooi gelijk op. Na een aantal zetten paste Johnny zijn wel bekende strategie toe: alles afruilen en dan dichtmetselen! Vanaf de opening had Geart-Jacob al een mooie diagonaallijn met de loper, hierdoor mocht Johnny zijn paard niet verzetten om pion verlies te voorkomen. De stukken vlogen van het bord en het leek er op dat Johnny succesvol aan zijn muur kon beginnen te metselen. Echter bij de laatste ruil ging het mis, de dames werden geruild op h3 waar Johnny dacht terug te kunnen slaan met de g-pion. Uiteraard werd deze zet net als de rest van de partij ook snel gespeeld. Het paard dat nog in de diagonaal stond was toen niet meer gedekt en ging verloren. Daarmee was de partij gekanteld in het voordeel van Geart-Jacob, naa een paar zetten gaf Johnny op met een loper achter.

Jesper van der Heide – Derk Brom 1-0
Na een jaar, wou Derk wel weer eens schaken. Bij de opening ging het om de centrum, Derk en Jesper gingen er vol voor. De eerste twintig zetten ging alles op het linker bord. Beide heren ruilden veel af, maar er kwam geen winst uit. Jesper stond sterker en opener dan Derk. Later had Derk een dreigende zet. hie3r mee kon hij promoveren! maar door een verkeerde zet liet hij het liggen en haalde Jesper er profijt uit. hierdoor gaf hij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *