Eerste competitie zege Mid-Fryslân 3 is een feit.

Afgelopen vrijdag mochten de heren van Mid-Fryslân 3 afreizen naar buitenpost voor de eerste competitiewedstrijd tegen D.T.K. 3.  Deze eerste wedstrijd is na winst van Menno Steenstra(bord 2), Thomas Douma(bord 3) en Julian Frijlink(bord 4) en een verlies van Erwin Koning(bord 1) geeindigd in een 1-3 overwinning voor het gloednieuwe 3de team van Mid-Fryslân.

 

Fopke Douma – Erwin Koning  1-0

Een leuke spannende partij die uiteindelijk resulteerde in een winst voor fopke. Na een leuke combinatie van Fopke maakte Erwin een fout door zijn koning op het verkeerde veld te plaatsen waardoor Fopke via een dubbele aanval op koning en toren een voordeel behalen van een paard tegen een toren. Deze voorsprong wist Fopke uit te bouwen tot een gewonnen stelling en al vrij gauw kon hij daarna de winst ook behalen.

Thijs Rippen – Menno Steenstra 0-1

Een zeer spannende partij, Thijs kwam op met d4. Menno wist hier niet heel goed op te anticiperen en kwam achter qua stelling en verloor uiteindelijk een pion. Door het verlies van deze pion brak de stelling helemaal open. Na een aantal creatieve aanvallen kwam Menno op voorsprong en wist het met moeite en mazzel af te maken.

Jan Brouwer – Thomas Douma 0-1

De opening bracht weinig spannends. Na wat afruilen begon Thomas druk te zetten op Jan zijn koning. Deze druk werd uiteindelijk zo hoog dat Thomas een stuk en 3 pionnen kon winnen. Dit voordeel gaf Thomas niet meer uit handen.

Rick Weggen – Julian Frijlink 0-1

Na een gelijk opgaande opening gaf Julian zijn paard weg, dit zorgde voor een achterstand. Na een tijd kwam er een dubbele aanval op een paard en tegelijk werd er een koningin aangevallen. Hiermee ging het gelijk op, maar kort daarna was door een pionnenruil de winst behaald.

2 reacties

  1. Echt wel, eerste externe wedstrijd en dan gelijk winnen. Mooi, die winst voor Menno, Thomas en Julian, en sterke opoffering van Erwin door op bord 1 te spelen. Knap werk heren, gefeliciteerd !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *