Eerste externe wedstrijd Mid-Fryslân 4

 

Maandag speelde SSV Mid-Fryslân 4 zijn allereerste externe wedstrijd thuis in Akkrum tegen de Donger 3 uit Dokkum. Hoewel de verwachtingen bij Mid-Fryslân hoog waren gespannen en de goede organisatie ten spijt, zou het anders uitpakken dan gedacht.

 

 

 

Teamcaptain Bert Hassing op bord 3 met zwart wist, na een kwaliteitsverlies, de dame van de tegenstander in te sluiten en daarmee niet alleen dit mooie stuk maar ook de partij te winnen. Maurice Brenkman op bord 4 met wit bouwde een mooie aanval op tegen een Dokkumer veteraan maar verspeelde een toren en daarmee de partij. Klaas Jaap Soeten (bord 2 met wit) had een mooi matnet gespannen voor zijn tegenstander, maar verwaarloosde in een kort maar doorslaggevend moment zijn eigen verdediging en moest ook het volle punt afstaan.

De hoop was nu nog gevestigd op Ymco Leijenaar (met zwart op bord 1), die echter in een gelijke stelling terecht was gekomen met Dames en ongelijke Lopers en uiteindelijk weinig meer kon doen dan het remise-aanbod van zijn tegenstander accepteren, waarop arbiter Erwin Koning de zakelijke kant van het treffen kon af sluiten met een 2 ½ – 1 ½ eerste nederlaag, en de na-evaluatie kon starten in een ander gedeelte van het inmiddels zo bekende etablissement.

Bert Hassing

1 reactie

  1. Spijtig dat Maurice verliest, maar hij mag trots zijn op zijn prestatie! Hij zette zijn tegenstander ondanks een toren achter stevig onder druk en hield eigenlijk het hele spel het initiatief!
    Voor een eerste allereerste externe optreden heeft deze equipe een prestatie van formaat neergezet en dingt het dit jaar zeker mee naar de titel van gezelligste MF team zo bleek aan de bar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *