Einde seizoen nadert voor Mid Fryslan

Andre Tanis – Geart Jacob de Jong         0-1

Geart-Jacob begon sterk aan zijn partij, hij kon in de opening de stukken van Andre vastzetten al bleef het opletten met de vele varianten. Geart-Jacob kon de winnende zet niet vinden en uiteindelijk wist Andre de aanvallende stukken van Geart-Jacob terug te dringen. Door een onzorgvuldige zet van Andre waarmee het leek of de lopers gedwongen geruild zouden worden ging het mis. Geart-Jacob kon nog een tussen schaakje geven waarmee een stuk en een pion gewonnen werd. Hierna verdedigde Andre goed maar Geart-Jacob wist uiteindelijk toch de meeste stukken af te ruilen. En toen er ook nog een vorkje op de paarden kwam gaf Andre het op. Waarna deze boeiende partij met een biertje  werd geanalyseerd.

Ymco Leijenaar – Menno Steenstra   1-0

Penning  feest voor wit. Wit slaagde er voortdurend in penningen te zetten. Na verloop van tijd leverde dit een paard op. Toen een penning op de loper werd voorkomen door een toren bleek dat de toren niet weg had gekund want wit kon toen mat zetten.

Thomas Douma – Erwin Koning    1-0

Thomas begon met vlot openen. Erwin had hier geen problemen mee en hield de stelling gelijk. Na een aantal zetten begon Thomas meer druk te zetten. Erwin probeerde wat terug te doen. Dit liep niet helemaal zoals gepland wat Erwin een pion en de aanval kostte. Thomas begon opnieuw met aanvallen. Dit leverde slechts een pion op. In het eindspel bleken de twee gewonnen pionnen echter te veel voor Erwin. Thomas wint

Frans Lagerwaard – Johnny Visser 1-0

Het was een zeer gelijkwaardige partij ondanks dat Frans toch een fors hogere rating had. Wederom bleek Johnny een zeer taaie tegenstander te zijn waar Frans als nieuwkomer ook achter kwam.
Er volgde een goede aanval van Frans op de koning stelling maar werd vakkundig neer gehaald. Wat overbleef waren de pionnen en koning wat voor Frans gunstig uitkwam door tempodrang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *