Elise & Osama geplaatst voor NJK Online

Elise Knobbe kreeg als Fries Kampioene bij de meisjes onder de 14 jaar de kans zich te plaatsen voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap via de online kwalificatietoernooien. Het was voor Elise een heel leerzame ervaring en tijdens het 3e toernooi kwam ook nog de dik verdiende beloning. Elise mag meedoen aan het Online Nederlands Jeugd Kampioenschap!

Hieronder een kort verslagje van Elise:

Mijn mooiste en spannendste partijen waren de twee laatste partijen tegen Luna Huang (ronde 6) en Paulina Kulikova (ronde 7). Ik had niet echt verwacht dat ik zou winnen van Luna, had al eerder tegen haar gespeeld en verloren. Ik maakte ook een fout waardoor ik al een pion achterstond. Toen ruilden we veel stukken af en er stonden nog maar een paar pionnen en twee Torens op het bord. Luna schoof naar voren met de pionnen, op de 53ste zet had ik nog een kans om remise te maken, maar die zag ik jammer genoeg niet. Luna haalde twee Dames na een Torenruil en ik verloor. 

De opening tegen Pauline Kulikova (ronde 7) was niet zo bijzonder, ik had een best goede stelling vond ik en ik won ook nog een pion. Er werd een beetje geruild en toen won zwart ook weer een pion dus het stond weer gelijk. Ik creëerde een aanval op de Koning en won daarmee een paar pionnen. Pauline verloor een Toren en we ruilden Dames af zodat ik een Toren en een paar pionnen voor stond. Ik ging natuurlijk naar voren met een pion en won!!! 

Na die partij was het nog spannend want Bibi Nooren moest haar partij nog winnen, zodat ik in de top 4 zou beëindigen, dus was ik opeens Bibi fan en Bibi won! Daarmee was ik geplaatst voor het NK schaken C-meisjes!

Na Fries Kampioen te zijn geworden bij de A-jeugd kreeg Osama Arabi ook de kans om zich via de NK- kwalificatietoernooien te plaatsen voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap. Hij pakte in het eerste weekend meteen deze kans door 5 punten uit 7 wedstrijden te halen. Osama was vooral heel tevreden over zijn partij tegen Sven Boersma, hieronder de stelling die Osama gecreëerd had.

Hieronder een stelling uit de laatste partij die Osama ook winnend afsloot waardoor hij zich verzekerde van een ticket voor het NJK Online schaken.

Naast Osama en Elise, kwalificeerden ook Duncan en Oscar Klaren zich voor het NJK Online, Oscar door Fries Kampioen te worden bij de C-jongens en Duncan door in de eerste kwalificatieronde met 7 uit 7 de winst te claimen. Daarmee heeft ssv Mid Fryslân maar liefst 4 (gast)leden die mee gaan doen op het NJK Online op 1 en 2 mei.

Ook leuk is dat Leandro Slagboom (B-jeugd), Sven Broersma en Christiaan Torensma (A-jeugd) zich ook plaatsen. Alle 3 spelen met Osama in de Talententeams van Jeugd Schaak Noord, waar Mid Fryslân ook sterk bij betrokken is. FSB jeugdleider Migchiel de Jong was bijzonder verheugd over de deelname van 7 (gast)Friezen aan het NJK Online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *