Enerverend slot Friese jeugd schaak Grand Prix.

Ondanks dat niet veel jeugd schakers naar het slottoernooi van de Friese Grand Prix in Bolsward kwamen, beloofde het al wel gelijk heel spannend te worden. Niet alleen werd er gestreden om de plekken in de poule, maar ook voor die laatste punten voor de Grand Prix. De gehele top 10 was aanwezig (helaas met uitzondering van Hessel Stokman) waarbij de top 3 zelfs in dezelfde poule terecht kwamen.

In poule D speelden Marijke de Vos en Germ van den Akker een klein en snel toernooi. Met slechts 5 spelers waren er wel 3 prijzen en ondanks een mooie overwinning viel Marijke helaas buiten de prijzen. Germ greep zijn kans door 4 keer te winnen en de volle 20 punten te pakken voor de Grand Prix. Hierdoor werd hij niet alleen 1ste in de poule, maar ook de 5de prijs uit de Grand Prix.

 

Voor het toernooi stonden Lammert de Vos en Stefan Veltman op de 4de en 5de plek in de Grand Prix met miniem verschil onderling. In poule C ging het niet goed met in totaal slechts 4 keer winst. Hierdoor zakten ze wel in de Grand Prix, maar waren de 8ste en 9de plek nog steeds genoeg voor een mooie beker.

 

Spanning volop in de B poule met Grand Prix koploper Janko Eelsingh en achtervolgers Wessel Adema en Femke Koning, aangevuld ook met Jelmer Steenstra. Het was niet de dag voor Janko en Femke met gezamenlijk 1,5 punt uit 14 partijen. Jelmer wist beter de punten te pakken en had deze ook broodnodig. Met een 4de plek in de poule, wist hij toch op de valreep op plek 10 te komen in de Grand Prix en zo toch nog een prijs mee te nemen. Femke kwam nog steeds op een fraaie 4de plek terecht met bijbehorende beker. Met alles wat er dit seizoen is gebeurd was de koppositie van Janko in de Grand Prix al een buitengewone prestatie. In een onderling duel ging Wessel op het laatste moment Janko voorbij, maar blijft er voor een prachtige 2de prijs over met een gouden randje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *