Er zijn vele manieren om te winnen met schaken

Peter de Jong-Peter Koning 0-1
De standaard opening tussen de heren als Peter de Jong wit heeft en andere Peter zwart. Het lijkt vanaf het begin remise achtig, maar het vuurwerk begit dan ook pas later in de partij. Zeker als witte Peter zijn Dame agressief op d5 posteert en zwarte Peter weer eens weigert te rokeren. Na de zwarte lange rokade, dreigt Koning Peter op een open c-lijn, maar Jonge Peter dreigt op een open d-lijn. Tot zwarte Peter de witte Dame in een net dreigt te vangen en een bizarre stelling ontstaat waartoe alleen Peters in staat zijn. Peter de Jong kwam er niet meer uit, dus won Peter Koning.

Jesper van der Heide-Johnny Visser 1/2-1/2
Een rustige spaanse opening tusen de heren. Daarna begonnen de heren gelijkmatig de ontwikkelen en naar voren te schuiven. Johnny en Jesper gingen alles op alles zette op het centrum en begonnen daarna af te ruilen. Na een poosje stond Jesper net iets beter dan Johnny en probeerde Jesper door de verdediging van Johnny heen te breken. Maar door weer af te ruilen zette de heren elkaar op de middelijn vast, en konden ze er niet meer langs. Of te wel eeuwig schaak.
Menno Steenstra-Geart Jacob de Jong 0-1
De partij begon gelijk en Geart Jacob dacht zelfs beter te staan. Menno wist zonder dat Geart jacob het door had een leuke aanval te creëren op de koningsstelling va Geart Jacob. Geart Jacob wist dit goed te verdedigen en kwam er zelfs met een pion winst en een betere stelling uit. Zo wisselde de aanval en werd Menno in eens een de hoek gedrukt. De 2 lopers Van Geart Jacob kwamen erg goed uit, beter dan de 2 paarden van Menno. Niet heel veel later was er voor Menno geen hoop meer en gaf hij op.
Ymco Leijenaar-Thomas Douma  1-0
Wit opende met de dame pion. Zwart reageerde met een gambiet uit een ver land. Dit vond wit niet leuk. zwart kreeg de macht in het centrum.
Toen werd wit boos. En antwoorde met vervelend doen tegen de zwarte dame. deze moest steeds weer weg. Toen ging Thomas van het bord weg, wit deed een zet en zwart antwoorde zonder nadenken. Toen was de zwarte dame foetsie.

Siard Eijzenga-Andre Tanis 1-0
Het was een mooie partij, waarbij Siard in de opening het centrum veroverde. Hij probeerde constant druk te houden op de stelling van Andre. Deze moest een pion inleveren, maar bleef wel in de partij. Eenmaal in het eindspel beland zaten er voor beide spelers veel mogelijkheden in. Andre gaf helaas een paard weg waarmee hij Siard onder druk probeerde te zetten. Na deze actie gaf hij op.

Julian Frijlink-Jeroen Sparenberg 0-1
Nadat er in de opening weinig aan de hand was wou Julian een dreiging van Jeroen pareren met een grootscheepse aanval op de zwarte koning. Het bleef helaas bij goede intenties, Julian zag door de vervelende zetten van Jeroen geen manier om de aanval door te zetten. Een schijnbaar rustige zet van Jeroen was veel gevaarlijker dan Julian doorhad. De zwarte dame viel met schaak binnen en won een stuk. Het vervolg ging voor Julian niet goed, in een mindere stelling deed hij de enige zet waardoor hij binnen 2 zetten mat zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *