Erwin wint Witte Herbergh Toernooi

Terwijl de noordelijke jeugd onder de vlag van JSN tekeer ging in de landelijke Promotieklasse en Meesterklasse A, vond in het rustieke Workum het traditionele Witte Herbergh Toernooi plaats. Dit keer wat minder Mid Friezen, maar Geart Jacob de Jong, de winnaar van vorig jaar, ontbrak niet. Hij werd vergezeld door Erwin Koning.

Erwin startte sterk met winst tegen Roel Hazenberg (1950), en Geert de Vries, waarna remise volgde tegen Wytze van der Zee, Pieter de Boer en Geart Jacob de Jong. Onze clubgenoten gingen daarmee beide de lunch in met 3,5 uit 5 partijen en zaten vol in de achtervolging op de speedboot van Sneeker Schipper Wytze van der Zee die met maar liefst 4 uit 5 uit de haven van Workum vertrok.

Het schip van Wytze van der Zee strandde laat in de middag, aldus Jan Hans de Jong. Wytze werd pas in ronde 8 bijgehaald door Erwin Koning, die na de lunch een 100% score haalde. Achtereenvolgens werden Jan Hans de Jong, Hielke Gorter, Onno Brouwer, Olaf Cliteur (1861), Henk Breimer en Douwe Tjerkstra binnengesleept. In de voorlaatste rond was Erwin daarmee al verzekerd van de winst en mocht het vleespakket mee naar huis nemen. Olaf Cliteur eindigde op de 2e plaats met 8 uit 11. Geart Jacob morste na de lunch wat meer punten en kon het kampioenschap van vorig jaar niet prolongeren, hij eindigde met Pieter de Boer op de gedeeld 3e plek met 7 uit 11. Wytze van der Zee werd uiteindelijk 5e met 6,5 uit 11.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *