FK basisschool schaken in Akkrum

Een hele mooie schaakmiddag voor de Friese jeugd vandaag in Akkrum!💪🥳

Zaterdag 13 april organiseerden wij het Fries kampioenschap basisschoolschaken. 16 teams streden in 7 rondes Zwitsers om de eerste 3 plekken en daarmee plaatsing voor het Nationaal kampioenschap. 

Het was een hele spannende schaakmiddag en vooral de strijd om de 3e plek, waar ook de Hasperschool uit Akkrum zich prominent in mengde, was enerverend. De Michaelschool uit Leeuwarden maakte zijn favorietenrol helemaal waar en won voor de derde keer op rij de titel. Nummer 2 werd de Opdracht uit Ureterp en nummer 3 de Akker uit Oosterwolde. Deze drie 3 plaatsen zich voor het NK op 1 en 8 juni. 

Onze schakers van de Hasperschool en OBS Akkrum speelden mooie en spannende partijen en wisten allemaal te winnen💪. De Hasperschool mengde zich in de strijd om de 3e plek, maar in de laatste ronde was de basisschool de Opdracht voor hen helaas te sterk. Ze eindigde op een heel verdienstelijke 5e plaats.

Persoonlijke resultaten van onze clubschakers

Team OBS Akkrum:

Imran speelt sinds een paar maanden bij ons op de club en hij wist afgelopen zaterdag op bord 1 vijf wedstrijden te winnen en was daarmee de topscoorder van zijn team, heel knap gedaan! Door de goede resultaten vorige week tijdens de voorronde mocht Bjorn deze keer op bord twee spelen. Hier had hij pittige tegenstanders, maar hij hield heel knap het hoofd koel en wist een partij winnend af te sluiten. Lars zit net op schaken en wisselde met Inge bord 4 af. Ook hem lukte het om zijn tegenstander een keer mat te zetten, heel knap gedaan!

Team Hasperschool:

Onze clubschakers Tymen en Ritske hebben dit jaar een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt op de club en voor hen waren dan ook de topposities in team 1 van de Hasperschool gereserveerd💪

Ritske heeft afgelopen jaar al op verschillende Grand Prix toernooien laten zien voor de prijzen mee te doen en voor hem was dit jaar dan ook plek op bord 1. Met 4,5 punt uit 7 heeft hij op deze positie zelfs de topscore weten te behalen, heel knap! Tymen moest op bord 2 ook tegen andere toppers uit Friesland, hij wist het hoofd goed koel kunnen houden en hij heeft een hele knappe score van 4 uit 7 voor het team gescoord, super!

De uitslag van het FK schaken voor basischolen

https://www.frieseschaakbond.nl/2024/FKbasis2024/SMWSite/index.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *