Franse Opening

Derk Brom – André Tanis 1 – 0

Na een Franse opening kwam André een pion achter.
Na afruil van de dames verloor hij bovendien de mogelijkheid tot rokeren.
Toen Derk daarna met zijn paard 2 pionnen aanviel, zag de nog door griep verzwakte André een vork over het hoofd, waarna hij de partij opgaf.

Johnny Visser- Thomas Douma 0-1

Johnny opende met e4 Thomas antwoordde met het Siciliaans. Dit resulteerde in snel spel met veel afruilen. Johnny rokeerde vervolgens kort en Thomas lang. Dit leverde een spel op waarop beide flanken werd aangevallen. Thomas begon druk te zetten op de koningsvleugel van Johnny. Door een over het hoofd geziene penning gaf Johnny helaas zijn dame weg en gaf op.

Ymco Leijenaar – Siard Eijzenga 1 – 0
Al gauw na de opening had Ymco het initiatief. Met beide witte lopers gericht op de zwarte koning had Siard de handen vol aan de verdediging. Ymco voerde de druk verder op en zwarte stukken sneuvelden. Siard besloot dat verder spelen geen zin had en daarom gaf hij op.
Erwin Koning – Jeroen Sparenberg 0-1
Het advies van de regerend kampioen Ymco aan Erwin na afloop van de partij was simpel: “Je moet niet tegen hem experimenteren”. Doordat Erwin het met wit rustig aan deed kon Jeroen een aanval opbouwen. Om dit tegen te gaan gebruikte Erwin een truc om de aanvalsstukken af te ruilen. Jeroen zag echter de mogelijkheid om een stuk extra af te snoepen. Enkele trucjes later stond Erwin wel een dame voor maar ging hij spoedig mat.

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *