Fries Kampioenschap Snelschaken 2014

Op zaterdag 6 december 2014 zal voor de 2e keer het officiële FK Snelschaken in Akkrum plaatsvinden. Het kampioenschap verloopt via 3 poulefases met 4 spelers per poule, na een maaltijd gevolgd door een finaleronde met maximaal 10 spelers per finalepoule. Deelname staat alleen open voor leden van de Friese Schaakbond. Het FK Snelschaken 2014 wordt mogelijk gemaakt door Uitvaartverzorging van der Zwaag te Oranjewoud, Eetcafé Kromme Knilles te Akkrum, en de Friese Schaakbond.

 

Organisatie: ssv Mid Fryslân i.s.m. de Friese Schaakbond
Plaats: Café Kromme Knilles, Heechein 42, Akkrum (*)
Datum: Zaterdag 6 december 2014
Tijd: Van 14.00 uur tot circa 21.30 uur
Inleg: Per deelnemer een bijdrage van € 10,-

 

Opgave:
Deelname staat alleen open voor leden van de Friese Schaakbond. Opgeven kan via het deelname formulier op www.frieseschaakbond.nl. De inschrijving sluit op woensdagavond 3 december 2014 om 22.00 uur. Gezien de beperkte zaalruimte, geldt een maximum van 70 deelnemers, met de regel vol=vol.  Uitzondering hierop kan alleen gemaakt worden voor kanshebbers op de titel.

Verwacht tijdschema:
14.00 uur:           Zaal open en bevestiging aanmelding
15.00 uur:           Opening en indeling eerste poulefase van 4 spelers per poule
16:00 uur:           Tweede poulefase van 4 spelers per poule
17.00 uur:           Derde poulefase van 4 spelers per poule
18:00 uur:           Pauze met een maaltijd (**)
19.00 uur:           Finaleronde van maximaal 10 spelers per finalepoule
21.00 uur:           Prijsuitreiking

Prijzen:

Voor de Fries Kampioen valt er, naast de titel “Snelschaak Kampioen van Friesland” 2014, een gegarandeerde hoofdprijs van € 125,- te verdienen. Per finalepoule, dus op elk niveau, zijn 3 geldprijzen beschikbaar.  Ook zijn er enkele prijzen voor de hoogst eindigende jeugdschakers tot en met 14 jaar (max rating 1400) en 20  jaar (max rating 1600). Afhankelijk van het aantal deelnemers en poules kan de totale prijzenpot oplopen tot € 750,-.

Organisatie:
De organisatie van het FK Snelschaken 2013 en 2014 is in handen van ssv Mid Fryslân. Het organisatie comité bestaat uit Peter Koning (toernooidirecteur), Jeroen Sparenberg (hoofdscheidsrechter), Geart Jacob de Jong (penningmeester) en Siard Eijzenga (facilitaire zaken). Voor het toernooi is een Reglement FK Snelschaken opgesteld.

(*) Parkeren:
Nabij Eetcafé Kromme Knilles is een beperkt aantal parkeerplaatsen. Meer parkeergelegenheid is verder op het Heechein, sla bij het VVV kantoor rechtsaf. Ook nabij Leppehiem aan de Leppedyk zijn parkeerplaatsen, loop daarna via de Smellebrêge en Widestege naar Eetcafé Kromme Knilles.

(**) Maaltijd:
Tussen de poulefases en de finaleronde worden de deelnemers een broodmaaltijd aangeboden. Dit is bij de deelnamekosten inbegrepen. Zelf meegebrachte etenswaren en drinken worden gedurende de dag expliciet niet op prijs gesteld.

4 reacties

  1. @ PeterJ: informatie op 1 A4 toegestuurd, hopelijk kan je er wat mee.
    @ Dirk: was even zoeken, maar gevonden en verbeterd.
    Kan ik beide heren weer als deelnemer noteren?

  2. Hallo,

    We vinden het erg jammer maar Sylvia en ik moeten ons afmelden voor zaterdag, veel plezier zaterdag. Sorry dat ik het zo doe, weet anders niet hoe af te melden.

    Johnny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *