Geert van der Velde: tactics op chessable

Begin oktober kregen enkele leden van Mid Fryslân een sms-je van Geert van der Velde. Jazeker een sms-je, want Geert heeft niets met Whatsapp, waar de rest van Mid Fryslân bij elkaar zit om alle nieuws a la seconde met elkaar te delen. Het sms-je ging over zijn eerste (gratis) tactics book op Chessable. Geen idee wat Chessable is en op dat moment ook geen tijd om er in te duiken. Tot ik in het weekend mijn gebruikelijke update van de schaakwereld ging ophalen op Schaaksite.nl.

 

En daar trof ik een erg leuk artikel van Han Schut, en dat ging uiteraard over Geert van der Velde en zijn (gratis) tactics book op Chessable. Niet alleen krijgen we de verklaring van waar de naam Eucatastrophe, zijn chessable naam en emailadres, vandaan komt. Ook geeft het wat meer inzicht in de muzikale carrière van Geert als leider van de band Black Atlantic, waarvan wat prettig klinkende nummers te vinden zijn op Youtube. Met wat Google hulp kom je daarna trouwens ook de Amerikaanse hardcore punk band Shai Hulud tegen, met zanger Geert en iets andere klinkende nummers op Youtube.

Terug naar Chessable, want Geert heeft van de Schaak Olympiade 2018 in Batumi dus een tactics database aangelegd met 112 opgaven die hij uit de duizenden partijen, nieuws artikelen en rapportages heeft samengesteld. Dat zijn initiatief erg op prijs wordt gesteld, blijkt duidelijk uit een vrachtwagen positieve reacties van inmiddels meer dan 1.200 studenten op Chessable. Nog leuker is dat je er gratis gebruik van kan maken om te trainen en je tegelijk ook lid kan worden van Chessable. De voorkeur inlog is wel via Whatsapp eigenaar Facebook, maar dat is snel te omzeilen.

Zo leert de ervaren schaker toch weer eens wat nieuws 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *