Gemakkelijke punten smaken prima

Gemakkelijke punten smaken prima

Peter Koning – Jeroen Sparenberg         1 – 0

Elk seizoen wel 1 of meerdere keren prijs, de veelvoudig kampioenen tegen elkaar. Peter opent uiteraard met f4, Jeroen moet even kiezen welke creative variant hij vandaag er tegen over zet. Een dubbelpion op de c4 lijn lijkt wel sterk voor Jeroen, maar Peter maakt er optimaal misbruik van en snoept er eentje met een combinatie van het bord af, ook al kiest hij daar eigenlijk nog de verkeerde volgorde in. Een stukaanval van Jeroen wordt net zo makkelijk gepareerd met een tegen combinatie. Jeroen komt helemaal vast te staan, en kiest voor opgave.

Geart Jacob de Jong – Johnny Visser     1 – 0

Een solide partij van Johnny, al lukte het dichtschuiven niet helemaal. Geart-Jacob kon vanaf de 5de zet de de druk op Johnny zijn stelling opbouwen. Johnny wist echter elke keer de goede zet te vinden maar werd wel steeds verder naar achteren gedrongen. Op zet 21 sloeg Geart-Jacob de g-pion van Johnny waardoor zijn koningsstelling begon te wankelen maar stand hield. Maar hier kantelde de partij wel in het voordeel van Geart-Jacob. Johnny dacht de g-pion te kunnen slaan maar hierdoor ontstond een ingewikkelde combinatie met als finale een aftrekschaakje wat Johnny de spreekwoordelijke schaakdas omdeed.

Julian Frijlink – Thomas Douma                 0.5 – 0.5

Een loopgravenoorlog, beide heren roepen over en weer dat de ander ermee begonnen is, en wie het zoekt, die kan het krijgen. Dat gaat natuurlijk nergens heen.  Na het verder vastzetten van het spel was Thomas het zat en offerde een loper om het spel open te breken. Daarna wist Julian nog wat stukken af te ruilen. Na een tijdje werd het spel weer vastgezet, zonder kansen op voorsprong van beide kanten. Het werd remise.

Lammert de Vos – Janko Eelsingh           1 – 0

De 2 neven van de schaakclub, en tevens de enige 2 stoere jeugdspelers die het aandurfden op deze dinsdag met de senioren mee te spelen. De partij begon zonder problemen, maar toch sloeg bij Janko de vermoeidheid toe. Een wiskundetoets van de volgende dag zat meer in gedachten dan de schaakpartij. En als je tegenstander een diesel als Lammert is, is er niet even snel een einde aan de partij te breien, ook niet met doorbreekschaak, en dus moest Janko wel opgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *