Germ eist Grote Gouden Beker op !

Mid Fryslân doet voor het derde jaar op rij mee met de Friese Grand Prix voor de jeugd. En wij staan daar inmiddels al aardig bekend vanwege de steeds grotere afvaardiging en dito aantal bekers die mee gekaapt worden naar het Midden van Friesland. Opvallende verschijning is het illustere duo Germ van den Akker en Stefan Veltman, twee van de jongste maar grootste talenten van de club.

Nou wil het toeval dat Stefan iets eerder begon met de Grand Prix toernooien, en met een beetje geluk qua indeling al vrij snel een flink aantal bekers scoorde. Dat is iets wat natuurlijk wel de aandacht van de andere jeugd trekt, en met name ook van zijn grote vriend Germ van den Akker. En juist Germ had door iets later te beginnen, en daarbij wat meer pech te hebben met de indeling, nog niet veel prijzen gepakt. Onterecht, want ook Germ is een groot talent, en als er iemand is waar Stefan van kan verliezen, dan is het Germ wel!

Tot afgelopen kerstvakantie het fantastisch leuke kersttoernooi van Emanuel Lasker in St Annaparochie op het programma stond. Een goed verzorgd Grand Prix toernooi waar de kinderen tijdens het schaken allerlei lekkers te eten krijgen. Deze keer maar liefst ruim 60 deelnemers, waar Stefan in een hogere poule mooi 2e werd. Maar in poule H met maar liefst 11 kinderen ging Germ helemaal los, hij won zelfs 9 van zijn 1o partijen en liet de rest op ruime afstand achter zich. Eindelijk diende daar de welverdiende beker zich aan, hopelijk een mooie grote of zelfs een gouden beker!

Maar wat tot de verrassing van de jeugd uitgereikt werd, waren kadobonnen, met voor 1e prijs winnaars zelfs hele mooie bedragen. Ja hallo, dat is niet de bedoeling! Hoezo kadobon, en wat maakt dat bedrag nou uit? Heeft onze Germ eindelijk eens de langverwachte en welverdiende 1e plek gepakt, en dan geen Beker? En die Stefan al meerdere Bekers in zijn prijzenkast? Dat wil Germ ook, en dat laat meneer van den Akker natuurlijk niet zomaar op zich zitten. Dus wat doe je dan, als slimme jongen? Je koopt van die kadobon gewoon de beker waar je recht op hebt. En niet zomaar een beker, maar een Gouden Beker, een hele Grote Gouden Beker. Zo doe je dat !

En dus wenst Streekschaakvereniging Mid Fryslân de heer Germ van den Akker heel veel plezier met zijn welverdiende Grote Gouden Beker. Dat er nog maar heel veel bekers mogen volgen!

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *