Hobbyisten & Professionals

Wendy Ypey – Rein Huitema 0-1

Na een bijzondere opening van Wendy kon Rein snel doordringen naar de koning. Het was daardoor een kort spel. Na dit spel werd voor de ontspanning nog een spannend spel gespeeld..

Janko Eelsingh – Julian Frijlink 1-0

Na een gelijkwaardige opening, wist wit een aanval op de koningstelling van zwart te creeren. Na een aanval meende wit een paard te winnen deze kon echter door een dubbele aanval weer terug gewonnen worden. Even later wist wit door een sterke mat dreiging, een toren te winnen en zo de winst te behalen.

Johnny Visser – Geart Jacob de Jong  0-1

Waar de rest van de hobbyschakers al snel uitgespeeld waren werd er in deze partij tot het bittere eind door gestreden. De opening ging gelijk op al kwam Johnny wel met een dubbele penning flink onder druk te staan. Maar hier redde hij zich weer als echte prof uit. Wat overbleef waren veel pionnen en aan beide kanten twee torens en een paard. Geart-Jacob dacht zijn paard op mooi veld te kunnen zetten maar helaas Johnny wist de paarden gedwongen te ruilen. Gevolg was een echt schuifspel met veel te veel pionnen en lange tijd leek het op een remise af te stevenen. Johhny probeerde echter door de stelling van Geart-Jacob heen te breken, iets wat in het begin ook erg mooi leek. Geart-Jacob wist echter de koning van Johnny vast te zetten op de h lijn. Vervolgens probeerde Geart-Jacob een pion te offeren Johnny nam dit offer echter niet aan maar besloot te gaan verdedigen met de toren. Hier ging het mis, door de aangeboden pion kreeg de toren van Geart-Jacob de ruimte en stond het pardoes mat om kwart over 11. Een raar einde van de partij, de heren verzoeken daarom de competitieleider om aan Johnny een kwart punt toe te kennen wegens uitmuntend spel!

Erwin Koning – Jeroen Sparenberg 0,5-0,5

Waar Jeroen er altijd op gebrand is om Koningen van het bord te hakken, wat trouwens prachtig is zodra het slaagt bij Peter, zorgt dit er bij Erwin voor dat hij geconcentreerd achter het bord zit. Na de opening ontstaat er snel een gedrukte stelling aan de witte kant waar veel in lijkt te zitten. Zodra het laatste zwarte paard erbij wordt gehaald dwingt de stelling Erwin tot goed nadenken, waar hij dan ook rustig een kwartier voor gaat zitten, om uiteindelijk in een grote ruil te eindigen. Na deze ruil lijkt Wit een pion voor te komen, maar om deze pion op te halen moet het Paard zichzelf wel enigszins vastzetten, wat Erwin weer tot goed nadenken dwingt. Op dit moment besluit Zwart een remise aan te bieden die door Wit geaccepteerd wordt.

Siard Eijzenga – Peter Koning 6,5 – 6,5

Peter kwam verlaat uit Utrecht aanzetten, Siard werd zolang beziggehouden door Damian, en kreeg zelfs op zijn lazer van deze jeugdspeler. Toen Peter eenmaal binnen was, was het snelschaak duiveltje al uit het doosje en dus gingen de heren daar in mee. Jammer voor Siard was dat Peter geoefend had, en dus moest Siard wel kansloos zijn. Na een snelle winstpartij voor Siard liep Peter echter achter de feiten aan, met moeite werd het 3 – 2 achter, zelfs 5 – 3 kwam op het scorebord. Maar toen kwam Peter eindelijk sterk terug tot 5 – 5 en moest de laatste partij uitsluitsel geven. Een glansrijk gewonnen stelling voor Siard werd even snel om zeep geholpen, 2 Torens werden ingeruild voor slechts 1 Toren van Peter. De patstelling kwam echter volkomen onverwacht op het bord, en dus moesten de heren wel in een gelijke stand berusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *