Interne Competitie Ronde 1

Julian Frijlink – Femke Koning 0,5-0,5
Het debuut van de jongste Koning bij de senioren was vooral voorzichtig schuiven. Hoewel zowel Julian als Femke mooie aanvallen kunnen opzetten speelden beide vooral om de ander geen kansen te geven. De vrede en puntendeling werd spoedig bereikt al zullen er nog zeker mooie wedstrijden voor beide spelers aankomen.

Johnny Visser – Thomas Douma 0-1
Een duidelijk verschil in speelstijl, terwijl Johnny het graag overzichtelijk houdt is het Thomas wie met een gezonde dosis bluf de stelling op scherp wist te zetten. Hierin overzag Johnny een kleine combinatie wat hem een stuk kostte. Johnny vertrouwde er verder wel op dat Thomas het goed zou afmaken en gaf de partij op. Het voordeel is dan ook dat ze beide rustig konden kijken hoe het met de andere partijen ging.

Geart Jacob de Jong – Siard Eijzenga 0,5-0,5
Voor beide spelers was een lange zomer waarin geen ruimte was voor schaken. Een beetje onwennig begonnen ze aan het duel waar normaal niets bij te voorspellen staat. Deze keer waren beide onvoorzichtig met de eigen stukken en werd remise afgesproken zodat ze daarna zonder risico allebei naar een mooie mataanval konden zoeken.

Jeroen Sparenberg – Ymco Leyenaar 0,5-0,5
Nadat Ymco wel erg vroeg met zijn dame de aanval zocht, kon Jeroen razendsnel door diezelfde dame op te jagen een mooie ontwikkeling pakken. In plaats van afwachten besloot Ymco zijn dame te offeren tegen een paard, toren en aanvalskansen. De stelling bleef ingewikkeld, dynamisch, gevaarlijk maar vooral zeer interessant om alle mogelijke wendingen te doorgronden. Op een kruispunt van complexiteit werd remise afgesproken om vriendelijk en hopelijk objectief te kijken wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *