Interne rust bij externe drukte

Terwijl Mid-Fryslân 2 zijn tweede externe wedstrijd van het seizoen speelde, en de drukte in de speelzaal nog verder verhoogd  werd met de eerste wedstrijd van Mid-Fryslân 1 in de nieuwe 4-tallen competitie, speelden 4 spelers rustig hun interne partij.

Erwin Koning – Jorik Offermans 1-0

Erwin opende deze partij eens anders als anders. Na een curieus offer aan de kant van Jorik kwam echter heel Erwin zijn stelling open te liggen maar kwam hij wel een paard en een pion voor. Nadat Erwin wat verder had geprutst en Jorik daar goed gebruik van had gemaakt kon Jorik een volle toren slaan en stond hij plotseling voor. Na een zeer gevaarlijke aanval van Jorik en een hoop afruilen kon Erwin een dubbele aanval op toren en dame plaatsen om vervolgens weer gelijk te komen. Nadat Erwin ook nog een schaakje kon zetten en daarmee meteen ook een loper aanviel en dus ook sloeg was het gedaan met de partij. Na enkele zetten werd het al duidelijk dat Erwin kon gaan promoveren en dus gaf Jorik ook op.

Appie Kamstra – Jesper van der Heide: 1 – 0

Lange tijd ging deze partij gelijk op, en Jesper speelde best aardig tegen de ervaren Appie. Afruil verliep behoorlijk correct, een gelijkwaardige stelling was het gevolg. In het eind van het middenspel ging het toch mis met de jonge Jesper. Appie kon een stuk slaan, Jesper nam a la seconde met zijn Dame het stuk terug, en Appie vorkte vervolgens die Dame en de Koning van Jesper.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *