Interne Seniorencompetitie Ronde 7

Erwin Koning – Johnny Visser    1-0

Het was alweer even geleden dat Erwin & Johnny tegen elkaar gespeeld hadden, nadat de laatste wedstrijd in een remise gestrand was. Erwin begon zijn partij met wit zeer agressief en wist Johnny langzaam maar zeker meer onder druk te zetten. Na 15 zetten begon deze druk zich in kwaliteit en pionwinst te uiten, waarop Johnny in een mindere stelling opgaf.

Thomas Douma – Geart Jacob de Jong 0.5-0.5

Een strijd die door bijzonder toeval nog nooit gestreden is in de drie jaar dat Thomas alweer bij de senioren zit. Er kwam een mooie siciliaanse opening op het bord en tot en met zet 7 werd de theorie gevolgd. Daarna week Geart-Jacob van de theorie af wat hem in een benarde positie bracht want Thomas begon een hele rij pionnen op te spelen. Uiteindelijk zag Geart-Jacob een uitweg door  in het centrum wat stukken te ruilen. Thomas zag even over het hoofd dat na de ruil Geart-Jacob zijn dame op f4 kon plaatsen met schaak. Door dit tussenschaakje kon  Geart-Jacob een pion winnen wat wel weer een aantal tempo kostte, dus bleef de pion op het bord staan. Op dit moment kon de partij nog alle kanten op, Geart-Jacob moet gedwongen 2 centrumpionnen op spelen om zijn stelling te redden.  Thomas krijgt hierdoor ruimte op de damevleugel en denkt hier voordeel uit te kunnen halen. Maar na een offer van Thomas kanteld de partij en besluiten de heren tot een schappelijke remise.

Janko Eelsingh – Maurice Brenkman 1-0

Na een afwezigheid van enkele weken kwam Maurice weer een partij spelen, ditmaal tegen jeugdkampioen Janko Eelsingh. Dat Janko jeugdkampioen is, mocht ook wel blijken, want na een kleine blunder van Maurice kon Janko meteen profiteren, wat uiteindelijk in een winst geresulteerd heeft.

Piter Vellinga – Siard Eijzinga 0-1

Maar niet alle jeugdspelers kunnen zomaar winnen van senioren. Ondanks dat Siard geen stukje heeft geschreven heeft hij wel gewonnen van Piter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *