Jeugd Schaak Noord 2 – Arnhemse schaakacademie 2.

Zaterdag 14 september 2019 startte de landelijke Jeugd Club Competitie weer. In ronde 1 van de Promotieklasse mocht Jeugd Schaak Noord A2 in Akkrum aantreden tegen de Arnhemse Schaak Academie A2. In JSN A2 schaak onze eigen Osama Arabi en deze keer was de vraag aan Femke Koning of ze wilde invallen.

Tegelijk speelde in Rotterdam JSN A1 2 rondes. In ronde 1 was er 4 – 0 winst tegen Waagtoren A1, in ronde 2 werd met 1,5 – 2,5 verloren van Stukkenjagers A1, het sterkste team in de Meesterklasse A1.

Ruim op tijd waren de schakers van JSN A2 aanwezig bij onze speellocatie Herbergh de Cleef in Akkrum. Nu was het wachten op onze tegenstanders uit Arnhem, die hadden aangegeven met 3 teamspelers te zouden komen. Ongeveer een kwartier later dan de afgesproken aanvangstijd 11:00 uur konden we beginnen aan de wedstrijd. Omdat Arnhemse schaakacademie met 3 schakers verscheen, had Femke Koning een gratis punt en kon weer de “verre” terugreis aanvaarden.

Femke scoort 1 – 0, Osama moet nog beginnen

Osama Arabi was als eerste klaar aan het eerste bord. Zijn tegenstander Thijmen Terpstra gaf na 8 zetten met wit een pion weg. Na een onhandige opstoot f5 van Osama kreeg wit compensatie voor de pion. Toen Thijmen dacht met een truc een soort torenruil te maken, bleek Osama verder te hebben gekeken. Pardoes gaf wit in slechte stelling een stuk weg en zo debuteert Osama met een overwinning in ons talententeam!

Vervolgens kon Arjan de Vries (Staunton) aan het derde bord een punt noteren. Een kleine denkfout in de opening had Arjan een pion gekost. Tegenstander Wouter Wieggers dacht even later met een combinatie de dame van Arjan te winnen. Arjan toonde eenvoudig aan dat dit niet het geval was. Na een mooie combinatie won Arjan een dame tegen een toren en toen was het niet moeilijk meer voor “onze” andere debutant!

Niet lang daarna was Sven Broersma (DTK/Schaakwoude) klaar met zijn partij. Aan het tweede bord had zijn tegenstander Lazlo van Kuijk niks in te brengen. Na een onachtzame zet in een Slavische opening 4..,Lf5, kon Sven profiteren met pionwinst. Uiteindelijk na wat kleine complicaties was het duidelijk dat de materiaalvoorsprong van Sven te groot was geworden. Lazlo gaf het daarom op.

Een goed begin van JSN A2! Over 3 weken, op 5 oktober gaan we naar Rotterdam voor ronde 2 en 3!

Migchiel de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *