Jeugdschaaktoernooi Bolsward

Zaterdag 13 december was het weer tijd om te gaan schaken in Bolsward, deze keer mocht de jeugd hun vaardigheden laten zien.

Lammert de Vos kwam als enige in de C poule terecht, niet gemakkelijk omdat hij steeds meer bij de senioren speelt. Een sneller speeltempo en veel jeugdigere tegenstanders zorgden voor letterlijk wisselende uitslagen. Een verlies, winst, gelijkspel, verlies, winst, verlies en tenslotte weer een winst waren wel onvoorspelbaar maar niet genoeg voor een hoge eindstand.

Voor Stefan Veltman was het weer een typisch toernooi, hij kan van iedereen winnen maar ook zeker nog steeds verliezen. Het mag duidelijk zijn dat Stefan van de patat-generatie is, voor de pauze verloor hij alles. Na de pauze met een bordje patat wist Stefan alles te winnen! Helaas was de pauze pas na 4 rondes anders had het vast meer dan 3 punten opgeleverd.
Net als Stefan zaten Rutger Timmerman en Janko Eelsingh in poule B. Achter de koploper gingen Rutger en Janko de strijd aan om de 2de plek in een nek-aan-nek race. Dit bleef spannend tot de laatste ronde waarin ze tegen elkaar moesten spelen. Terwijl het toernooi verder afgelopen was, moesten ze nog een spannend eindspel uitspelen. Grote fouten werden niet gemaakt en pas nadat de laatste pion eraf ging werd de vrede getekend waarmee Janko de 2de prijs binnen haalde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *