Johnny bouwt betonnen muren.

Ymco Leyenaar – Johnny Visser 1-0

Beide spelers speelden zeer goed deze avond. Johnny bouwde zijn beruchte betonnen muur die ondoordringbaar was. Daardoor had Ymco moeite om door de smalle opening te komen die goed verdedigd werd. Tot het einde ging het gelijk op maar helaas had Johnny te weinig tijd op de klok dus won Ymco op deze avond.

Jeroen Sparenberg- Siard Eijzenga 1/2 – 1/2

Terwijl Siard langzaam maar zeker een aanval voorbereide wist Jeroen met enkele speldenprikjes er voor te zorgen dat dit wel ten koste ging van Siard zijn pionnen structuur. Na een afruil was het eerst Siard wie daadwerkelijk mocht aanvallen.  Jeroen vond een manier om de aanval in beton te gieten en aan de andere kant van het bord zelf een aanval op te starten. Siard zijn pionnen vlogen eraf maar er was wederom een enkele zet waarmee Siard als het duveltje uit de doos kwam om schaakmat te zetten. Toch kwam Siard hier 1 zet voor te kort en was een puntdeling het hoogst haalbare.

Peter Koning – Geart Jacob de Jong 1/2-1/2

Peter tegen Geart Jacob is eigenlijk altijd een feest op het schaakbord. Ook nu ging het weer van de gekke. Peter kon een pion winnen in een fraaie combinatie, maar kreeg daarmee wel een rare stelling. Toch ging Peter voor dit voordeeltje, maar daarmee kwam Geart Jacob wel in een aanvallende positie. De keus om door te zetten, was voor Peter wel een verplichting, tot hij in zijn enthousiasme net een te aanvallende zet deed. Geart Jacob zag zijn kans schoon, wikkelde af tot een gunstige stelling. Slim bood hij remise aan wat Peter wel moest accepteren.

Menno Steenstra– Julian Frijlink 1 – 0

In een wedstrijd tussen 2 team 3 spelers was Menno favoriet. Maar hij moest deze rol natuurlijk wel waar maken. De partij begon niet erg origineel totdat Julian een pion weg gaf. Niet veel zetten later gaf Julian de partij weg door zijn paard te ruilen voor een pion. Dit was het keerpunt in de partij en dit wist Menno goed te gebruiken. In het eindspel had Julian nog een verplichte ruil, hij moest zijn toren weg geven voor een paard. Met een voorsprong van een toren wist Menno de partij natuurlijk te beëindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *