Johnny Visser held bij Mid Fryslân 2

Het schaakseizoen is een maand oud. Dat betekent dat de externe teamwedstrijden zijn begonnen.

Promovendus MF 2 mocht naar Bakkeveen. Vanwege een late afzegging met een man minder. Reglementair 1-0 achter zonder een zet gespeeld te hebben.

Na een uur haalden André Tanis en Geart Jacob de Jong 1½ punt binnen. Daarmee werd de totaalstand gelijk. Stefan Krist moest opgeven. Siard Eijzenga kon de verdediging net niet slopen; remise. Klaas Jaap Soeten dreigde de winstvoering uit het oog te verliezen, maar won. Jan Greydanus kon na een moeilijke opening zich alleen maar verdedigen. Het lukte bijna, maar hij moest de koning omleggen.

De laatste partij van Johnny Visser duurde de volle vier uur. Tot in het late eindspel was materieel de stand gelijk. Johnny kon met twee pionnen een doorbraak forceren.  Hij haalde een dame, maar gaf deze vervolgens pardoes weg. Ademloos keken beide teams toe. Winst voor Johnny leek verkeken met als gevolg verlies van de teamwedstrijd. Maar zie! Miraculeus genoeg zag Johnny weer kans te promoveren. Winst met nog een halve minuut op de klok! MF 2 uit zijn dak. Dit gelijke spel voelde als een overwinning.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *