Killer Bert Strikes (almost)

Een kort verslag van de interne competitie van maandag 20 maart.

Janko nam het op tegen Femke Koning. Deze partij was snel afgelopen en ik heb niet gezien wat er gebeurd is, maar volgens mij gaf Janko een stuk weg…. en dan wordt het lastig schaken tegen Femke.

Julian F mocht het met de witte stukken opnemen tegen regerend kampioen Frank Schuurmans. Er kwam een siciliaan op het bord die transformeerde naar een aangenomen Smith morra gambit fianchetto variation. Julian speelde het middenspel niet zo secuur en zag zijn hele koningsstelling worden opgeblazen wat ook nog ten kostte ging van 2 pionnen. Op dit moment zou ik er geen stuiver meer voor geven…. later op de avond zie ik dat Julian toch nog knap tegenspel op het bord heeft gekregen waarbij de uitkomst nog niet zo zeker lijkt. Frank wint de partij naar eigen zeggen langs de afgrond. U bent dus gewaarschuwd voor deze Julian F.

De matadoren van MF mochten het ook weer eens tegen elkaar opnemen. Dit is niet alleen een strijd op het bord maar ook een verbale strijd waarbij regelmatig een steek onderwater voorbijkomt. Peter K mocht beginnen met de witte stukken en dan weet je al welke kant het opgaat, geen enkele vorm van originaliteit en creativiteit in de opening en dus weer 1. F4. Matadoor Jeroen S kunnen we niet betrappen op een gebrek aan creativiteit! Geen idee wat voor opening hij gespeeld heeft tegen de Bird maar het werd een open partij waarbij de koning van Jeroen toch wel wat op de tocht kwam te staan. Van een echte Kinghunt was geen sprake want de matadoren besloten tot remise…

(Almost) Killer Bert Hassing mocht het met de witte stukken opnemen tegen voorzitter GJ. Bert begon de partij met de Engelse opening, dit is niet de favoriete opening van GJ om tegen te spelen…. aan beide kanten was het wat voorzichtig. Toen GJ verzuimde f5 te spelen en daarmee de stelling te openen was het Bert die het initiatief nam en d4 speelde. Een uistekende zet waar ook een goed vervolg op kwam. GJ berustte al in in het feit de nederlaag te moeten incasseren. Tot dat Bert Df4 speelde en remise aanbood. Df4 was wellicht niet de beste voortzetting maar uit analyse bleek dat het in alle varianten meer dan winnend was. GJ kon dus niet anders dan de handjes fijn knijpen en de remise accepteren tegen Killer Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *