Linkshandige spelers spelen leuk.

Siard – Geart Jacob 1-0

Siard en Geart Jacob, leermeesters van stap 2 en 3, moesten nu maar eens aan elkaar laten zien hoe het spel in elkaar steekt. Geen van beide wist een groot voordeel te krijgen uit de opening, maar Siard stond in het middenspel toch duidelijk aanvallender. Geart Jacob beantwoordde dit met een offer op de koningsstelling van Siard en wisselde zijn loper voor 2 van Siard zijn pionnen. Door te weinig mankracht moest hij de aanval afblazen en kon Siard de aanval inzetten. Hoewel Geart Jacob zich kranig verweerde kon hij de aanval van Siard niet meer stoppen en gaf op.

André – Thomas 0-1

Deze partij tussen twee linkshandige spelers was heel leuk. Zoals vaak bij MF was het een partij met wisselende kansen. Andre kwam goed uit de opening en had op de 5e zet al een pion te pakken. ÊN na offer van een stuk door Andre leek Thomas het voordeel te krijgen. Maar Andre had gezien dat het stuk terug te veroveren was omdat de dame van Thomas voor de koning stond. Daardoor moest zwart zijn voorsprong weer inleveren. Andre bleef zijn pion voorsprong houden.  Op de 19e zet echter maakte Andre een fout. Hij dacht materiaal te winnen maar dat bleek een misrekening. Andre kreeg twee pionnen voor een paard. De zwarte loper van Thomas in bleek in deze stelling sterker en beweeglijker dan de drie pionnen van wit. De partij was echter nog lang niet afgelopen, er zaten nog veel tactische wendingen in. Thomas moest er hard voor werken, maar speelde het keurig uit. Op de 51e zet moest Andre de koning omleggen. Na elkaar de linkerhand geschud te hebben konden beide spelers terugzien op een leuke spannende pot. Dit was zon partij waar veel in zat. Het verlies is dan beter te verteren dan na een knoeipartij.

Menno – Erwin 0-1

Na een enigszins andere opening als normaal aan de kant van Erwin begon de partij meteen al licht in het voordeel van Menno qua stelling. Menno bleef dit voordeel vasthouden en uitbreiden tot hij een penning over het hoofd zag en een paard moest afruilen tegen een pion. Hierna stond Erwin misschien dan wel voor, maar zijn stelling zag er beroerd uit. Na een hoop afruilen kwam Menno weer gelijk, maar stond Erwin zijn stelling juist beter, hierdoor kon Erwin beginnen stukken te slaan en uiteindelijk mat geven.

Julian Frijlink – Johnny Visser 0-1

Of het onderschatting was of overmoed Johnny kwam niet goed uit de opening. Na een mislukte aanval sneuvelde de loper van zwart. Maar na een stevige aanval van Johnny met torens en dame verzette Julian zijn dame wat mat in 1 volgde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *