Mid Fryslân 2 – Bakkeveen

Op maandag 15 februari mocht MF2 thuis aantreden tegen het eerste van Bakkeveen. Plan was om aan de hand van een tactische opstelling wat bordpunten te snoepen tegen de op papier veel sterkere tegenstanders. Enkele spelers van Bakkeveen bleken echter met de griep thuis te moeten blijven waardoor ze met een verzwakt team moesten spelen, wat ons een mooie kans bood. Na een vroege overwinning op bord 8 volgde en een iets minder vroege overwinning op bord 4 stond het ineens 2-0 voor de Mid-Friezen! Daarop volgend werden 2 remises op bord 2 en 7 en een verliespartij op bord 1 behaald waardoor we 3-2 voorkwamen met de partijen van Klaas Jaap, Trevin en Thomas nog te gaan. Helaas verloor Klaas Jaap maar Thomas en Trevin wisten beide te winnen, met een 5-3 overwinning als resultaat!

 

1; Jan Lodewijk Boonstra – Dirk Muller 0-1

Op bord 1 had JLB met Zwart een zware partij tegen Dirk Muller voor de boeg. Muller opende met wit en had na vier zetten al over de korte zijde gerokeerd, Jan-Lodewijk bracht hierop zijn lopers in stelling in een diagonaal naar de korte zijde van wit. Door het paard te ontwikkelen wist Dirk de sterke zwarte loper te slaan en vervolgens een pion te ruilen tegen een paard. Hierdoor leek de partij voor Jan-Lodewijk verloren, ook al vocht hij nog door om er iets uit te halen. Dit zat er helaas niet meer in.

 

2; Stefan Krist – Jorn Brouwer 0,5-0,5

Stefan had voor de wedstrijd al aangegeven graag tegen een sterkere tegenstander te spelen en hoopte deze op bord 2 in de vorm van Dirk Muller te treffen. 3 afzeggingen aan de kant van Bakkeveen gooiden roet in het eten waardoor hij niet Dirk Muller maar Jorn Brouwer trof.

Deze jonge adonis van 17 begon met dezelfde bravoure als dat dhr Krist ooit deed toen hij nog jong en kwiek was. Wat hem een pion voorsprong opleverde. Stefan schoof de boel echter dicht en bood remise aan op het moment dat de jonge god even zoekende was. Na enig wikken en wegen werd dit geaccepteerd.

 

3; Klaas Jaap Soeten – Robin Baines 0-1

Ook Klaas Jaap had op bord 3 een veel sterkere tegenstander tegenover zich zitten. In de opening kreeg kj het zwaar te verduren, vreemde opening, het leek nergens op! 5 zetten verder en mr Baines stond ineens er niet te best voor. Toch maakte kj een fout en was het afgelopen. Schade.

 

4; Julian Frijlink – Leo Meerman 1-0

Doordat zwart veel met zijn loper bewoog, kon wit zijn stukken op goede velden krijgen. Op een gegeven moment was zwart alleen maar aan het verdedigen, terwijl wit met zijn pionnen naar de koningsstelling van zwart drukte. Na een tijd wist wit er door heen te komen en uiteindelijk rustig uit te spelen.

 

5; Thomas Douma – Bauke Hoogstra 1-0

Thomas speelde zijn partij met zwart en wist als laatste zijn partij te winnen, daarmee het cruciale punt binnenhalend.

 

6; Trevin Nettinga – Menno Peter van der Meer 1-0

Trevin speelde met wit ook als een van de laatsten door en wist ook zijn partij te winnen.

 

7; Geart Jacob de Jong – Jaap Weidema       ½ – ½

GJ met zwart, had een aantal leuke openingen voorbereid om snel het volle punt te kunnen pakken. 1 b4… en de voorbereiding kan overboord. Dus maar snel het wiel uitvinden met zwart en proberen de juiste weg naar de winst te vinden. Deze weg werd helaas niet gevonden maar onderweg werd wel een remise opgeraapt.

 

8; Erwin Koning – Hos van der Mark 1-0

Op bord 8 was de partij Erwin Koning – Hos van der Mark rond een uur of 9 als eerste klaar. Al op zet 7 zag Wit middels een mooi offer van een kwaliteit een wel heel mooie stelling verschijnen waarbij de Zwarte Dame vast kwam te staan. In een poging deze Dame te redden zag Hos een matvariant over het hoofd waardoor de partij op zet 13 al in het voordeel van Erwin beslist werd. 1-0

1 reactie

  1. Gefeliciteerd,
    Totaal onverwachte overwinningen zijn de mooiste. Ik heb nog wel even door Akkrum gewandeld om te kijken of er mogelijk belchinezen bij deze eclatante overwinning betrokken zouden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *