MF2 weer op kampioenskoers

Afgelopen maandagavond mocht MF2 thuis aantreden tegen het derde van Sneek, en het belooft een mooie pot te gaan worden. En ondanks dat het halverwege de avond al 4-1 stond in het voordeel van de thuisploeg bleef het tot aan het einde spannend. Na deze tweede overwinning hebben we het lijfsbehoud waarschijnlijk al veilig gesteld en zijn we weer op kampioenskoers, want die MF1-MF2 match moet er toch een keer gaan komen!

 

Stefan Krist – Joe Hania 0-1

Stefan moest op bord 1 de punten binnen zien te halen. De strategie van Stefan om tot 10 uur door te spelen en dan te vegen kwam niet echt uit de verf. Al vroeg in de partij kwam hij een kwaliteit achter waardoor dit een zeer moeilijke opgave werd. Echter is de strijd nog niet gestreden en zet Stefan alle zeilen bij om zijn tegenstander huilend de kromme te doen verlaten. Maar met een kwaliteit achter is Stefan gedwongen om alles dicht te schuiven wat helaas niet lukte.

 

Erwin Koning – Wytze v/d Zee 1-0

Met een prachtopening als f4 begon Erwin zijn partij voortvarend en snel. Na een lange rokade van wit werd aan beide kanten vol op de aanval gespeeld. De witte aanval zette echter veel sneller en sterker door dan Wytze dacht. Een dameruil volgt, wit krijgt een open torenlijn die uitkijkt op de zwarte koningstelling en wint ook twee pionnen. Een mooie manoeuvre van een van de witte paarden zet de stelling nog wat verder onder druk, dreigt een kwaliteit te winnen waarop Wytze pardoes een mat in 1 over het hoofd ziet. En dan sta je binnen een half uur naast je bord met een overwinning op zak. Een ietwat te makkelijke overwinning voor Mid Fryslan op het tweede bord, en dus 1-0.

 

Trevin Nettinga – Ralph Zijlma 0-1

Trevin komt moeizaam uit de opening en verliest op het middenveld een loper. Na de opening komt hij erg onder druk te staan, waar hij zich goed uit weet te manoeuvreren, waardoor hij in een gelijk eindspel terecht komt waar beide partijen de winst nog kunnen binnen halen. Ergens in de daaropvolgende partij verliest hij helaas nog een stuk en ondanks het lang vol te houden weet zijn tegenstander het uit te spelen.

 

Thomas Douma – Hielke Gorter 1-0

Thomas heeft, als een echte Douma, nooit moeite met het offeren van stukken, wat ook uit deze partij weer blijkt. Hij verliest 2 pionnen om de stelling naar zich toe te trekken. Als Thomas de stelling naar zijn hand kan zetten, kan je er donder op zeggen dat er een onwaarschijnlijke aanval uit voort komt waaruit Thomas de winst kan binnen halen. Met veel stukken gericht op de koningsstelling van Hielke, wordt mat in 1 over het hoofd gezien en weet Thomas de 3-1 binnen te harken.

 

Geart-Jacob de Jong – Maarten van Steinvoorn 1-0

Na een gelijkwaardige opening, offert Geart-Jacob een kwaliteit met zicht op een betere stelling, een aantal zetten later ziet Geart-Jacob het al bijna niet meer zitten, maar op doorzettingsvermogen en een goed eindspel weet hij zijn achterstand om te buigen naar een winnend eindspel en pakt hij het beslissende punt. De 5-3 overwinning is binnen en MF2 gaat wederom voor het kampioenschap.

 

Jan Lodewijk Boonstra – Huib v/d Zweep 1-0

Jan Lodewijk kwam met het idee om bij een winstpartij zijn prachtige snor ongeschoren te houden. Door deze overwinning zullen wij de komende maand de bovenlip niet meer kunnen zien.

 

Julian Frijlink – Jan Hans de Jong 1-0

Ook bij Julian zit het wel snor, bij winst zijn de zelfde gevolgen van dien als bij Jan Lodewijk, deze winst heeft hij prachtig binnen weten te halen in een ingewikkeld eindspel waar hij 2 pionnen weet te winnen en zijn snor weet te behouden.

 

Klaas Jaap Soeten – Dylan Sealy 0-1

Een hele goede pot van Jaap brengt hem bij een spannend eindspel waar beide koningsstelling gedeeltelijk zijn geofferd, om een aanval te creëren. Vlak voor het eindspel verliest jaap een kwaliteit, die hij in het eindspel goed weet te maken. Dylan houdt een vrijpion over op het moment dat er nog 4 stukken op het bord staan, die Jaap niet meer kan tegenhouden en verliest hierdoor.

2 reacties

  1. De beschrijving van mijn partij tegen Trevin Nettinga is m.i. niet een juiste weergave. Na het verlies van de loper was de partij al gespeeld. Wit is nooit in de problemen geweest en van een gelijk eindspel (met zelfs winstkansen voor zwart) was geen sprake. Kwestie van technisch goed uitspelen. Trevin verloor niet later nog een stuk, maar de loper werd een toren voorsprong. Ralph Zijlma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *