MF4 in opgaande lijn

 

Al weer aangekomen bij de 4e ronde van het seizoen ontving het 4e team van Mid Fryslân ditmaal het team van Hynste Sprong uit St. Nicolaasga. Nadat arbiter Erwin de bordindeling bekend had gemaakt met de nodige toelichtingen brandde de strijd op de 4 borden weer los.

 

 

Maurice aan het 4e bord speelde een solide opening, maar raakte later in de problemen. Ten spijt gingen twee paarden verloren, maar leek Maurice een eeuwige schaak te hebben. Hij buitte het helaas niet uit. Zijn tegenstander was ongenadig met twee gevaarlijke lijnen op zijn Dame en Koningsstelling en wist de winst definitief naar zich toe kon trekken.  0 – 1

Johnny the Wall, altijd goed voor minimaal remise,  aan het 1e bord, speelde eveneens een solide partij, maar raakte door een verkeerde inschatting dusdanig materiaal kwijt, dat hij ook hier het volle punt aan zijn tegenstander moest laten.  0 – 2

Na deze tweede nul zag team-captain Bert (no license to kill) de zware wolkenvelden langs het zwerk redelijk toenemen en zijn tegenstander waarschijnlijk ook, door niet lang daarna met een remise-aanbod te komen,  (bord 3) wat ons team meteen op verlies had gezet.

Bert’s stelling was inderdaad  remise-achtig maar hij vestigde, zo later bleek niet ten onrechte, zijn hoop op Carlo the Great (bord 2), die zijn tegenstander redelijk in het gareel hield en niet lang daarna zelfs het volle punt verzilverde met een mooie matdreiging, die niet meer was te verdedigen.

Aanleiding voor de captain om er nog volop voor te gaan, waar zijn tegenstander aan meewerkte, door onder mogelijke tijddruk zijn paard nodeloos op de zwarte koningsstelling te offeren.

Een 2 -2 einduitslag en daarmee werd gelijk het eerste wedstrijdpunt voor MF 4 ooit gerealiseerd en dat alles in een tijdsbestek van slechts vier wedstrijden. Er kan met recht wel gesproken worden van een stijgende lijn.

Verslag door: Bert Hassing

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *