Mid(den) Friezen Middenmoot in CC Opsterland

 

De talenten van Mid-Fryslân hadden het zwaar dit jaar in de Centrale Competitie Opsterland. In De Paedwizer te Beetsterzwaag kruisten zij de degens met de talenten van Leeuwarden, Heerenveen en Gorredijk en omgeving, allemaal in de hoogste groep. Alle schakers in deze groep zitten in stap 4 of hoger. Helaas waren er dit jaar geen jongere  talenten van Mid Fryslân in de lagere groepen.

Schaakavond 3 CCO te Beetsterzwaag

 

Uitslagen schaakavond 3 van de centrale competitie Opsterland

CCO 2016 Ronde 3a

 

CCO 2016 Ronde 3b

De bovenstaande 2 uitslagentabellen zijn van speelronde 5 en 6 die anders dan de 2e koptekst doet vermoeden toch echt beide gespeeld zijn op woensdag 13 januari. Het was met 0 punten uit 2 wedstrijden niet echt de dag van Hessel. Het lag vast ook deels aan de speelsterkte van zijn tegenstanders (de gebroeders Melle en Sjouke Dijkstra). Van dergelijke partijen leer je natuurlijk wel een hoop. Rutger deed het met 1/2 punt uit 2 partijen net iets beter. Ook hij had geduchte tegenstand van Bowe Halma, de kampioen van de stap 3 klasse in het vorige jaar, en Harm Jan Kootstra. Met 1/2 punt uit 2 partijen voldeed Rutger aan de verwachting maar wellicht had er tegen Harm Jan toch nog wel wat meer in gezeten. Stefan draait dit jaar een puike Centrale Competitie want toch nog toe had hij al zijn partijen nog gewonnen. Door ziekte heeft hij echter 1 speeldag gemist en 2 partijen minder tikt aardig door in de punten. Ook deze speelavond is Stefan in vorm en met zijn winstpartijen tegen Jeldert Visser en Martijn Kooistra blijft hij ongeslagen en maakt hij een mooie sprong naar boven in het klassement.

Tussenstand klassement na 3e speelavond

CCO 2016 Ranglijst na Ronde3

 

Finale Schaakavond CCO te Beetsterzwaag

Op 3 februari is dan al weer de laatste schaakavond van de Centrale Competitie Opsterland. In de laatste speelronde is de spanning altijd nog wat hoger dan normaal. Het gaat nu om de eindklassering en de verdeling van de prijzen.

20160203_190542

 

CCO 2016 Ronde 4a

 

Als je hoog staat krijg je ook zware tegenstanders. Zo kon Stefan de krachten gaan meten met Ruurd de Jong die aan ½ punt genoeg had om kampioen te worden. Een remise aanbod werd door Stefan niet geaccepteerd want hij dacht te moeten winnen om in de top drie te eindigen. Helaas voor Stefan trok Ruurd in deze partij aan het langste eind waardoor Stefan zijn eerste verliespartij kon noteren. Rutger nam veel risico in zijn laatste partij tegen de jonge Melle Dijkstra. Om zo hoog mogelijk te eindigen werd er op het scherpst van de snede gestreden. Melle profiteerde optimaal en kwam als jonge telg met deze winst op Rutger verrassend uit op de 3e plaats in de eindrangschikking. Hessel vocht voor wat hij waard was en versloeg Jeldert Visser. Hierdoor kon Hessel nog mooi 2 plaatsen klommen in het klassement en onder andere Jeldert en ook Rutger passeren. Uiteindelijk resulteerde dit in middenmootklasseringen voor onze talenten wat op zich een prima prestatie is in dit sterke deelnemersveld.

Eindstand stap3 groep.

CCO 2016 Ranglijst na Ronde 4

 

Voor de volledigheid hieronder nog de eindstand van de groep van stap3 schakers. Hier zitten ongetwijfeld namen tussen die we vaak tegen zullen gaan komen op de schaaktoernooien.

CCO 2016 Ranglijst Stap 3

Ruurd en Bartele, gefeliciteerd met jullie behaalde kampioenschap!!

20160203_194259

Dan rest mij niets anders meer dan Johan van de Berg te bedanken voor zijn grote inzet waardoor het weer een prachtige Centrale Competitie Opsterland is geworden. Chapeau!! Zeker voor herhaling vatbaar in het komende jaar.

Frederik Veltman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *