Neo 2 – Mid-Fryslân 2

Dinsdag 11 december moest een viertal spelers van Mid-Fryslân 3(in de viertallen competitie Mid-Fryslân 2) naar Neo om de eerste wedstrijd van de viertallen competitie te spelen. Deze Wedstrijd is met een 3.5-0.5 winst voor Neo tot de eerste nederlaag van het seizoen bestempelt.

 

Klaas Dijkstra – Erwin Koning 1-0

Een zeer lange tijd een complexe partij waar de beide stellingen lange tijd op de linkerkant van het veld beide kanten op kon gaan. Aangezien beide op dat vlak geen fouten maakten verschoof het spel langzaam maar zeker naar de rechterkant. Erwin kon een kwaliteit tegen een pion voor komen maar vervolgens kon Klaas een zeer gevaarlijke aanval opzetten die Erwin plotseling zijn voordeel kosten en daarna kwam Klaas zelfs een aantal pionnen voor. Uiteindelijk kon Erwin net niet promoveren en bleek het voordeel van Klaas genoeg voor een overwinning.

Klaas Stellema – Julian Frijlink 1-0

Zwart begon aanvallend en zette wit klem. Hierdoor kwam wit al gauw een toren tegen een loper voor. Wel stond het paard van wit vast, hierdoor kwam het spel weer gelijk. Door een zwak eindspel van Julian kon Klaas winnen.

Johan Attema – Jesper v/d Heide 0.5-0.5

Nadat Jesper de dag ervoor verloren had ging Jesper naar bord 3. Hij wilde het rustig doen. De opening ging goed. Al vrij gauw kwam er een afruil van een toren en een pion tegen een paard en een loper. Na 15 zetten ging Johan meer druk zette wat Jesper verdedigen moest. Jesper speelde zijn aanvallen eruit en kwam zo zelf met druk en een remise aanbod, Wat Johan accepteerde. Een keurige remise voor Jesper.

Ottay Sari – Jorik Offermans 1-0

Het spel begon rustig. Maar na een pionzet die verkeerd uitpakte stond Ottay de rest van de partij een kwaliteit voor. Na een boel afruilen kwamen we in het eindspel waarbij de Toren en Dame goed samenwerkten aan de kant van Ottay waar ook een mat uit voortkwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *