Nieuwe leden, nieuw elan

Jelmer Steenstra – Peter de Jong         0-1
In verband met avonddienst van zn werk wilde PJ graag een kortdurende partij, oftewel tegen de aanstormende jeugd. Dat kon.  De computer wees JS aan. Haha, dacht PJ en wreef al in z’n  handen. Zoals u weet komt hoogmoed voor de val, al bleek het later meer een struikeling.

Vanuit een siciliaanse opening leek Jelmer een stuk te verliezen, maar hij wist een ontzettend leuke voortzetting te vinden waardoor hij zelfs een pion voorkwam en het betere van het spel had. Helaas koos hij een onjuiste voortzetting, maar bleef toch in het spel en kreeg wederom het voordeel te pakken!!  Wat een schaker. Van arren moede gooide PJ er nog een pion tegen aan om daarmee torenlijnen te openen en zo wat initiatief terug te winnen.  Dat lukte, nadat JS werd gedwongen de paarden te ruilen was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht voor PJ. De zwarte pionnen stonden nu eenmaal veel beter dan de witte en de winst was een kwestie van tijd. PJ dreigde zelfs nog een pion te laten promoveren, maar daar had JS geen zin in en gaf PJ de zege(n)

 

Rein Huitema – Johnny  Visser 0-1

Beide heren kwamen goed uit de opening en rokeerden. Johnny begon meteen weer zijn bekende muur te metselen over de hele breedte van het bord. Maar rein maakte een klein foutje door zijn  toren te verplaatsen ipv zijn dame. Erg argwanend dacht Johnny nog lang na of het geen val was maar bleek niet zo te zijn. Even later gaf Rein zijn toren ook nog weg en gaf het  toen op.

Peter Koning – Derk Brom 1-0

De eeuwige strijd tussen de Nessers, met deze keer een wel erg goede partij van Derk. De stelling werd dichtgeschoven door beide heren met lange tijd alle stukken op het bord. De boel stond zo vast en Derk speelde dermate secuur, met druk op 1 pion van Peter, dat Peter wel een kwaliteit moest offeren voor een pion en ruimte in de stelling. De ruimte met een c-pion en d-pion wilde Peter net gaan benutten, toen Derk een te snel tegenoffer deed. Hij dacht weer iets te kunnen winnen, maar dat bleek toch niet het geval. Peter kwam een vol stuk voor te staan en Derk kon eigenlijk opgeven. Jammer voor Derk, want hij had zeker meer verdiend.

Maurice Brenkman – Wendy Ypey 1-0

De eerste partij van ons nieuwe lid Wendy tegen Maurice, die net een paar weken meer ervaring heeft. Wendy kwam een Dame voor, maar Maurice had een aanval opgezet die wel naar mat dreigde. Een open g-lijn bood veel mogelijkheden voor Maurice, de Koning van Wendy stond wel erg op de tocht. Toen daar een Toren misbruik van maakte, en 2 Lopers onder dekking van een Paard op de Koning doken, kon Wendy het mat niet meer vermijden. De eerste overwinning voor Maurice is mooi, maar Wendy had ook wel wat verdiend.

Ymco Leijenaar – Julian Frijlink 1-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *