Nieuwe locatie ’t Bynt en Poiesz actie

Terwijl het Corona virus op zijn eind begint te lopen, en de laatste slachtoffers toch nog te pakken zijn genomen, klimt de schaakwereld uit een dal van 2 jaar lang aanrommelen. Competities vielen stil, de horeca zat niet echt meer te wachten op schaakavonden, de interne avonden vonden noodgedwongen plaats in de Loods van de gastvrije familie Steenstra, het was maar een saaie bedoening zo.

Sinds begin februari 2022 heeft ssv Mid Fryslân eindelijk een vaste nieuwe locatie gevonden voor de schaakavond. We spelen nu al enkele weken in de grote zaal ’t Bynt van de Brede School in Akkrum. Daar ging lang overleg aan vooraf, met de Brede School, de VVE, de Gemeente Heerenveen en uiteindelijk een contract met de scholen.

De zaal is natuurlijk al goed bekend bij ssv Mid Fryslân, normaliter organiseren wij daar jaarlijks het basisschool schaken en de voorronde voor het Fries Kampioenschap school schaken. Voordeel van de nieuwe locatie is dan ook dat we een sterke binding met de scholen krijgen en hopelijk makkelijker nieuwe jeugd naar de club kunnen halen. Ook al ons materiaal kan op 1 plek opgeslagen worden, maar daarvoor moesten Trevin en Peter met de kar van Klaas Jaap Soeten wel even een archiefkast uit Sneek ophalen.

Archiefkast scoren in Sneek

Kosten zijn er ook voor de nieuwe locatie, in tegenstelling tot de laatste jaren in Kromme Knilles en de Cleef, dus daar moeten we wel iets op verzinnen. Natuurlijk kunnen we weer Stichting Mienskar aanspreken. Ook doen we van maandag 14 februari tot en met zondag 10 april mee met de Poiesz Jeugdsponsoractie, dat levert een groot voordeel op. Voor veel aanbiedingen zijn extra muntjes te krijgen die in de koker van Mid Fryslân gestort kunnen worden.

Poiesz Actie in Akkrum

Maar het beste is natuurlijk om weer nieuwe (jeugd)leden aan ons te binden, aan de zaal zal het niet liggen. Inmiddels zijn Erwin van den Bosch, Peter de Jong en Trevin Nettinga al teruggekeerd bij Mid Fryslân en is Floris van Haarlem een eerste nieuwe aanwinst bij de jeugd. Hopelijk volgen er meer (nieuwe) schakers.

Maandag 11 april belooft in ieder geval een gezellige avond te worden. Zowel Mid Fryslân 1 (met Osama, Erwin K., Roelof en Peter), Mid Fryslân 3 (met Geart-Jacob, Thomas, Stefan en Trevin) als Mid Fryslân 4 (met Elise K., Carlo, Erwin vd B., en Sipke) spelen dan allen thuis, terwijl het aanstormende kampioensteam Mid Fryslân 2 (met Jeroen, Jelmer, Femke en Julian) vrijwel altijd aanwezig zijn. Volle bak dus, en misschien aanleiding voor oud-leden om even een kijkje te komen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *