Paardenvork eist zijn tol

Deze avond werden er 4 partijen gespeeld met de volgende resultaten.

Johnny Visser – Ymco Lijenaar 0-1

De clubkampion van vorig seizoen deed zijn naam eer aan in deze partij. Dapper probeerde Johnny zich overeind te houden maar helaas mocht het niet baten. In het eindspel wist Ymco 2 pionnen te slaan en was het verstandig om het op te geven.

Andre Tanis – Jeroen Sparenberg 0-1

In de vroege opening kon Andre vrijuit zijn stukken ontwikkelen. Na de lange rokade van Andre begon Jeroen langzaamaan een aanval op te zetten en bleken de paarden van Andre toch licht ongelukkig te staan. Er waren enkele vreemde sprongen nodig om de aanval in eerste instantie af te slaan, al ging dat wel ten koste van een pion. Daarna zag Jeroen een paardenvork om zo aan kwaliteit en uiteindelijk een winnend pionneneindspel te bereiken.

Geart-Jacob de Jong – Derk Brom 1-0

Geart-Jacob begon sterk aan de partij tegen Derk. De ontwikkeling van de stukken van Derk bleef ver achter bij die van Geart-Jacob.  Door een goede zet van Derk werd Geart-Jacob op zet 13 gedwongen de stelling te forceren.  Geart-Jacob had dit graag nog een paar zetten willen uitstellen, maar helaas… Dit resulteerde in een bijzondere stelling waarbij Derk een loper won tegen twee pionnen van Geart-Jacob. Echter door de sterke ontwikkeling in het begin van de partij wist Geart-Jacob uiteindelijk toch de twee pionnen zo ver op te schuiven en nog een extra pion te winnen dat Derk deed besluiten op te geven. Conclusie een zwaar bevochten overwinning voor Geart-Jacob!

Siard Eijzenga – Peter de Jong  0-1

In een boeiende partij, met een wat vreemde opening, dacht Peter al snel een kwaliteit te winnen door wat stukken af te ruilen. Het bleek een misrekening, Peter verloor een kwaliteit, maar vond nog wat compensatie in 2 vrijpionnen. Thuis in de analyse bleek dat het inleveren van de kwaliteit door Peter helemaal niet slecht was, alleen had Peter iets anders moeten voortzetten om met voordeel het middenspel in te gaan. Het initiatief lag nu bij Siard. Hij legde bijzonder creatief spel aan de dag. Op enig moment sloeg Siard een pion van Peter, maar sloot daarbij zijn eigen toren in over een horizontale rij. Dat betekende kwaliteit terug geven en na nog enkele mindere zetten, waarbij de tijdsdruk een hinderlijke rol begon te spelen, werd de ondergang ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *