Peter Koning geeft partij weg.

Peter versus Peter

Jeroen Sparenberg – Ymco Leyenaar 1-0

Met een truc in de opening dacht Ymco een pion te winnen. Deze bleek giftig te zijn waarna Ymco gedwongen was om minstens een loper tegen een andere pion te geven. Ondanks dat Jeroen verder ook nog de actieve stelling had, probeerde Ymco met zijn dame en toren door een waar mijnenveld mat te zetten. Twee ijzersterke lopers van Jeroen zorgden voor een extra prikkeldraad waardoor er simpelweg geen doorkomen was en Ymco de aanval en partij moest staken.

Peter de Jong – Peter Koning 1-0

PJ hoopte op een gemakkelijke tegenstander. Niets bleek minder waar, met wit tegen PK. De verwachte opening, Sheshnikov variant van de siciliaan kwam inderdaad op het bord. PJ bracht het iets anders dan de vorige keer,  maar koos voor een foute voortzetting. PK wist te profiteren en kwam een gezonde pion voor, feitelijk 2 pionnen want f en e pion konden opstomen, 1 moment van verstandsverbijstering gooide roet in PK’s plannen. Met 1 zet gaf hij beide vrijpionnen kado en stond PJ ineens gewonnen. PJ speelde het foutloos uit.  Een subiet einde van een mooie partij.

Erwin Koning – Appie Kamstra 1-0

Op een loperruil na was het lange tijd een partij waar niet werd geruild. Ook al werd er weinig afgeruild waren aan beide kanten constant aanvallen en bedreigingen. Tot diep in het middenspel liep de partij gelijk op totdat Erwin een doorbraak ging forceren en daarmee uiteindelijk na veel afruilen een Toren tegen een paard won. Nadat ook een aantal van de laatste pionnen werden afgeslagen, ruilde Erwin zijn toren tegen het paard waardoor zijn laatste pion kon doorlopen en tot een dame kon promoveren, Ook Appie was onderweg om te promoveren maar Erwin was net wat eerder, kon op het gegeven moment met zijn dame voor de pion op de achterlijn gaan staan waardoor zijn koning er rustig heen kon lopen. Op dat moment wist Appie dat het verloren was en gaf hij dus ook op na een lange bijna foutloze partij.

Jesper van der Heide – Menno Steenstra 0-1

Het tweede partijtje van Jesper in de interne competitie dit seizoen liep in het begin niet echt lekker. In de 9e zet maakte hij een grote fout en wilde opgeven. Menno was zo vriendelijk om een zet terug te nemen, met als afspraak dat als Jesper de vervolgpartij zou winnen, het totaal remise zou worden. Daarna begon Jesper meer op te letten en ging beter kijken. Maar al in de twintigste zet komt er weer een miszet en Jesper komt op een grote achterstand van een paard en een toren. Na een verplichte ruil stuurde Menno zijn vrijpion naar de andere kant van het bord, deze kon jesper niet meer tegen houden en hij gaf op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *