Prijzenslag in Dokkum

Slechts 11 dagen in het nieuwe jaar er de kansen werden aangegrepen om in Dokkum prijzen te graaien. Onder de bezielende leiding van Bernard Keizer (mede oprichter van de schaakclub in Akkrum!) werd het 3de Grand Prix gespeeld met 10 deelnemers vanuit Akkrum.

Groep A, Jelmer Steenstra.
Op het laatste moment werd Jelmer gepromoveerd van de B naar de A groep. Vanwege de zware tegenstand besloot Jelmer om de opening deze keer wat anders te spelen en met wisselend succes. Uit 5 partijen kwamen 2 punten met een gedeelde 3de plaats maar helaas geen prijs.

Groep B, Janko Eelsingh & Femke Koning.
In plaats van een groep van 8 met Jelmer moesten Janko en Femke het ook ineens doen in een groep van 6 zonder Jelmer. Voor de Grand Prix cyclus deden ze uitstekende zaken door beide van de koploper te winnen. Beide wisten daarmee 3 punten te halen al bleek dat ook voor beide niet genoeg voor de groepswinst. Wel kreeg Janko de 3de prijs en Femke de 2de prijs.

Groep C, Lammert de Vos, Stefan Veltman & Erben Hof.
Waar Lammert ondanks een mooi begin slechts 2 punten scoorde en 7de werd en Erben 6 partijen won en daarbij de groep zorgde Stefan voor de hersenkraker van de dag. Met maar liefs 4 andere spelers kwam hij op 4 punten en een gedeelde 2de plek. De tafelleider vroeg hulp om te bepalen wie de prijzen moesten krijgen. Berekeningen volgden na nog meer berekeningen en na een kwartier wikken, wegen en nadenken werd Stefan uiteindelijk uitgeroepen als winnaar van de 2de prijs.

Groep D, Germ van den Akker, Hessel Stokman & Piter Vellinga.
Het was zeker niet de dag van Germ, al zwoegend kwam hij tweemaal tot winst. Hessel begint steeds beter na te denken tijdens de partijen en zag dat al beloond worden met 4,5 punten en een 3de prijs. Dit was niet genoeg voor een hogere plek, mede dankzij een erg sterk spelende Piter. Omdat iedereen punten liet liggen maakte Piter tot het einde kans op de groepswinst maar kwam net tekort. Wel was er de zeer verdiende 2de prijs.

Groep E, Marijke de Vos.
Na een verliespartij in de eerste ronde kon het maar zo een zeer zware dag worden voor Marijke. Een kleine oefening in mat zetten leek echter haar zelf vertrouwen te vergroten waarna ze pardoes 4 partijen achter elkaar won. De glimlach werd met de winstpartij groter totdat het idee kwam dat er misschien ook een prijs in zou zitten. Net op dat moment kwamen de sterkere tegenstanders en viel ze helaas net buiten de prijzen op de 4de plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *