Qonnected Schaaktoernooi Hardenberg

Afgelopen zaterdag zijn drie van onze Mid-Friezen naar Hardenberg afgereisd om daar in het Qonnected schaaktoernooi mee te spelen. Geart Jacob was na het niet doorgaan van het FK Rapid voor 4tallen opzoek gegaan naar een alternatief en was bij dit mooie toernooi terecht gekomen. Ons vierde teamlid, een zekere Julian F, bleek op het laatste moment toch een vakantie gepland te hebben staan en moest afzeggen. Via een hele reeks sluiproutes kwamen Geart Jacob, JLB Boonstra en ik mooi op tijd in Hardenberg aangekomen en daar maar eens kijken in welke groepen we terecht waren gekomen. Met ikzelf in groep 6, JLB in groep 7 en GJ in groep 8 zaten we allemaal mooi dichtbij elkaar.

Na de eerste drie rondes hadden we een gezamelijke score van 8 uit 9, met enkel Jan Lodewijk die een puntje verspeeld had. Geart Jacob scheen met 2x mat achter de paaltjes een makkelijke start te hebben en ik kwam in mijn eerste partij tegen een blinde schaker goed weg (eigen zetten opnoemen en voor beide spelers zetten was wat verwarrend). GJ & JLB waren dusdanig vroeg klaar voor de lunch dat ze tijd hadden mooie foto’s te maken van hun uitsmijters terwijl ik nog speelde. Naar zeggen van Jan Lodewijk schenen GJ en ik in onze beleving al zeker van een prijs te zijn. Hoe en waarom JLB Boonstra tijdens de wandeling daarna op het opblazen van honden en plezier in leren kwam is echter nog steeds een groot mysterie. Wat wel bleek was dat ik, net als vele anderen op het toernooi, volgens Geart Jacob toch wel onder de noemer sjofel bleek te vallen in mijn korte broek.

Weer aangekomen bij de mooie schaaklocatie bleken de partijen na de pauze allemaal wat moeizamer te gaan. Allemaal verloren we in de laatste vier ronden enkele partijen waardoor GJ het koplopersschap aan zich voorbij moest laten gaan en JLB Boonstra ook af moest haken voor de prijzen. Ik wist fraai een halfje voorsprong te verspelen en me bij te laten halen met risico om in de laatste ronde ook nog buiten de prijzen te vallen. Gelukkig voor mij was mijn laatste tegenstander erg vriendelijk en wist ik met 5.0/7.0 in ieder geval een gedeeld eerste plaats te behalen. Toen mijn naaste concurrent het liet afweten werd dit een solo groepswinst voor mij. Geart Jacob had, ondanks dezelfde score van 5.0/7.0 iets minder geluk, maar mocht alsnog een derde prijs ophalen. JLB Boonstra, tactisch buiten de top drie eindigend, hoopte met zijn manoeuvre zijn kansen op een van de te verloten slagroomtaarten te vergroten. Het mocht helaas niet baten voor onze hallucinerende belg die daardoor met lege handen naar huis mocht. Gelukkig is hij nu des te gemotiveerder om komende week op ons eigen toernooi wat sterke spelers van het bord te prakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *