Rappe bolides en snel weer thuis

Peter de Jong  – Ymco Leijenaar               1-0

We zijn op Francorchamps, de lichten springen op groen, en met veel kabaal vertrekken de bolide’s.
Eén bolide komt niet goed weg, sputtert een beetje en nog voor de race goed en wel is begonnen komt vanwege een vermoedelijke storing in de bedrading de wagen al na 6 meter tot stilstand. Einde wedstrijd voor deze deelnemer. Volgende week een nieuwe kans.

Femke Koning – Erwin Koning   0 – 1

Omdat in de indeling enkele niet geschikte partijen voorkwamen, werd er wat geschoven. Hierdoor mochten broer en zus Koning tegen elkaar plaatsnemen. In de partij maakte Femke enkele kleine foutjes, waardoor Erwin initiatief kreeg en uiteindelijk een pion kon winnen. Deze pion bleek in het eindspel cruciaal, waardoor zwart een 2e pion kon winnen en Femke met wit snel op kon geven.

Jeroen Sparenberg – Johnny Visser       0 – 1

Al vroeg wist Jeroen de ontwikkelingsplannen van Johnny te doorboren met een Toren inslag. De stelling kwam op scherp te staan waarbij Johnny op Dameruil ging spelen. Een uitwijk manouvre van Jeroen zijn dame zorgde voor een stuk voorsprong en een niet te verdedigen mataanval.

Geart Jacob de Jong – Janko Eelsingh    1 – 0

Deze partij werd gespeeld met ieder 30 minuten op de klok, tijd genoeg dus. Maar de eerste zetten volgden elkaar in snel tempo op en er ontstond een redelijk gelijkwaardige stelling. Janko speelt in de opening goede ontwikkeling zetten en Geart-Jacob komt al tot de conclusie dat er uit de opening niet veel te halen valt. Maar met de laatste ontwikkeling zet van Janko sluipt er toch een klein foutje in, het Paard gaat naar d7 in plaats van c6 waardoor de Dame van Janko de centrumpion op d5 niet meer verdedigt…. Geart-Jacob profiteert hiervan en ziet naast de pion winst ook zijn stelling te verbeteren. Dit kleine foutje kostte Janko uiteindelijk de partij, want juist dat verloren pionnetje promoveerde in het eindspel. Aangezien het al laat op de avond is, word besloten de partij volgende week te bespreken en te analyseren.

Peter Koning – Julian Frijlink      1 – 0

De veruit langste en daarmee ook beste partij van de avond. Julian leek een penning van een Paard over het hoofd te zien, Peter dook er rap bovenop, maar Julian had toch nog een ontsnapping. Met slechts een pionnetje voorsprong kwam Peter uit de massale afruil, Maar die pion ging altijd weer verloren tegen een volgende afruil, ingezet door Julian. Een strijd met pionnen en Torens met Dame in het centrum moest de partij gaan beslissen. Zo’n delicate stelling is nou net iets waar Peter wel raad mee weet, Julian staat vast en Peter schuift zijn pionnen in het centrum op. Net als Julian denkt eruit te komen, en een volgende aanslag op de stelling van Peter te ondernemen, is duidelijk dat de centrum aanval niet te onderschatten was. Plotseling staat Julian ondekbaar mat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *