Return of the Legend

Terwijl de Mid Friezen op alweer een dinsdag moesten spelen, zag ze in deze herfstvakantie tegen een oneven aantal spelers aan. Snelschaaktrio dus voor Erwin, Geart-Jacob en Jeroen in het café. Voor de andere 6 een keiharde confrontatie met als positieve noot de Return of the Legend, oftewel Menno Steenstra in de interne competitie.

Thomas Douma – Menno Steenstra      1 – 0

Excentriek schaak van Menno, aldus jongeheer Douma. Maar ja, dan durft er wel iemand iets te zeggen, want als er 1 familie bekend staat om excentriek schaak dan is het de Douma familie wel. En dus ontstaat er een geweldig scheve partij, waarbij Menno een Loper heeft en Thomas er eerst 3 en later zelfs 4 pionnen tegenover heeft staan. Maar de zwarte Koning van Menno komt volledig open te staan en wordt door Thomas gebruikt als opgejaagd wild, terwijl aan alle kanten de stukken van het bord gemept worden.  Uiteindelijk is het voor Menno niet te houden, maar wel de mooiste partij van de avond.

Jelmer Steenstra – Lammert de Vos      1 – 0

Twee jeugdspelers van het nieuwe team Mid Fryslân 3 tegen elkaar. Pionnenstructuren bleek daar het verschil uit te maken. Want hoewel de partij gelijk opging, maakte Jelmer optimaal gebruik van een zwakte in de zwarte pionnenstructuur van Lammert, terwijl Lammert dat niet allemaal kon tegen houden. Vervolgens ver opgeschoven pionnen aan beide kanten, maar Jelmer was eerder zodat Lammert wel een Toren moest opgeven, en dat kostte hem natuurlijk de partij.

Peter Koning – Johnny Visser    1 – 0

De Dame in het schaakspel, Spaanse openingen, het schaken biedt zoveel kansen. En dus zat Johnny nog met zijn gedachten bij de Brabantse nachten, en was er in deze partij nog niet helemaal bij. Een aanval met een zwart Paard, maar Peter zette dat ding midden op het bord vast en kon daarmee een pion winnen. Daarna een aanval op de h-lijn en een 2e pion volgde. Pas toen de wilde Dames van het bord gingen, kwam de partij in rustig vaarwater. Maar als Peter pionnen voorkomt, en Johnny nog stukken moet vrijspelen, dan is er geen redden meer aan, met uiteindelijk mat als gevolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *