Return of the Sparenberg

Siard Eijzenga – Thomas Douman 1-0

Siard, die al een tijd niet gespeeld had, mocht zijn eerste wedstrijd van het seizoen openen tegen Thomas. Na een saaie opening besloot hij in het middenspel wat leven in de brouwerij te brengen. Siard offerde zijn paard voor een pion, waarmee hij de koningstelling van Thomas kapot maakte. Thomas moest er alles aan doen om zijn koning in veiligheid te brengen, maar de stukken van Siard waren te snel in de goede positie. Er was geen enkele uitweg meer. Alle varianten leverde Thomas grote schade of zelfs verlies op, waarna hij besloot op te geven.

 

Ymco Leyenaar – Jeroen Sparenberg  0.5  –  0.5

Ymco opende met een witte pion. In het kader van werelddierendag, gisteren, antwoordde Jeroen met een paardenzet. Vele zetten later was er nog niks gebeurd. Jeroen bood remise aan.

Dit leek Ymco nog geen goed idee en er werd nog vrolijk verder gespeeld. Plotseling werd het spannend door ingewikkelde verwikkelingen. Toen dit op een saaie manier werd afgerond werd toch maar besloten er remise van te maken.

 

Johnny Visser – Carlo de Moor 0-1

In de opening van het spel werd er al snel druk gezet op Carlo die defensief een wanhopige poging deed om stand te houden. Na een aanval op zijn dame blokkeerde de koning haar ontsnappingsroute en werd geslagen door de toren. De kansen slonken aanzienlijk. Was de enige optie nog om tegendruk te zetten, waardoor zijn dame foutief neergezet werd. Er al snel een gaatje viel om schaak te zetten wat tot een verrassende wending zorgde. Door een snelle zet van de koning zich uitte in mat.

 

Julian Frijlink – Rutger Timmerman 1-0

Na de opening stonden er aan beide kanten veel in en was het lastig ontwikkelen zonder een pionnetje te verliezen. Wit wist eerst een pion te winnen, maar deze werd al snel terug gewonnen, waardoor de koningskant van wit open brak. Door de continue druk van zwart op de dameskant van wit, werd rokeren vrij lastig en stond de stelling niet heel stabiel, echter werden de stukken van zwart ook steeds aangevallen, waardoor wit uiteindelijk 2 pionnen voorkwam. Hierna werden veel stukken afgeruild en werd zo de kleine voorsprong een beetje groter. Zwart houd de druk hoog, maar verliest uiteindelijk toch.

 

Maurice Brenkman – Erwin Koning 0-1

Maurice kwam verassend sterk uit de opening en begon de partij goed. Na een aantal zetten maakte hij echter een klein foutje die hem een pion kostte, waarop hij niet zijn toren in veiligheid bracht maar een damezet deed en daarmee Erwin compleet in verwarring bracht. zwart kiest ervoor om eerst nog een paard tegen een witte loper te ruilen voordat hij de toren sloeg. Een hoop lachen, gieren en brullen later kwam wit steeds wat verder achter en uiteindelijk wist zwart het ook vrij eenvoudig af te ronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *