Rob maakt kleine misrekening.

Johnny Visser- Rob Antonijsz 1-0

Rob moest er weer even inkomen dit seizoen. Op zich ging het goed totdat Rob een kleine misrekening maakte en een paard ruilde tegen een pion. Dit bleef hem achtervolgen gedurende de partij en op het eind stortte het als een kaarten huis ineen en gaf Rob het op.

Erwin Koning- Ymco Leijenaar 1-0

Na lang nadenken en veel zetten werden pas de eerste stukken geruild en ontstond er een mooie aanval van Ymco. Uiteindelijk weet Ymco er net niet doorheen te komen en word de zwarte dame steeds verder teruggedreven waarna een aantal stukken afgeruild worden en een gelijke stelling ontstaat. Ymco weet uiteindelijk bijna door te breken maar is uiteindelijk net iets te gretig waardoor met een aftrekschaakje Erwin de zwarte dame kan slaan waarop Ymco opgeeft.

Jesper van der Heide- Julian Frijlink 0-1

Jesper is voor de eerste keer van het seizoen aan het schaken, waardoor de partij niet lekker liep (Jesper verplaatste tuinstoelen). Jesper had een mooie aanval die Julian goed verwerkte en op voorsprong kwam. Binnen 20 zetten had Jesper het opgegeven en haalde Julian zijn eerste punt binnen.

Jorik Offermans – Menno Steenstra 0-1

Deze partij begon Menno als favoriet, Jorik hield lang stand tot dat hij een fout maakte waardoor hij op een achterstand kwam. Menno wist deze voorsprong uit te breiden maar Jorik wist steeds onder de matstelling uit te komen door een aantal creatieve oplossingen. Na 25 zetten was de voorsprong voor Menno zo groot dat Menno de stelling tot mat wist te brengen. Jorik heeft veel geleerd van deze partij en zal de fouten die hij gemaakt heeft in volgende partijen niet herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *